Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ EUROASIA INTERCONNECTOR



Προχωρεί ο σχεδιασμός της υποθαλάσσιας ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnector, που το 2016 αναμένεται να συνδέσει Ισραήλ, Κύπρο, Κρήτη και Πελοπόννησο, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ – Quantum Energy.
Όπως αναφέρεται, «οι δέκα ομάδες εργασίας εργάζονται πυρετωδώς και συντονισμένα και η πρόοδός τους προπορεύεται του αρχικού προγραμματισμού». Προστίθεται ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα στην ΕΕ για αναγνώριση της ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnectorως διασυνοριακού έργου κοινών συμφερόντων».

Παράλληλα, ο λεπτομερής χάρτης πόντισης του καλωδίου θα είναι έτοιμος μέχρι τέλους Ιουλίου, ενώ όλες οι ενδείξεις από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις αγοράς επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του έργου.
O αντιπρόεδρος της Israel Electric Corporation (IEC) Yakov Hain εξέφρασε την υποστήριξη της Κυβέρνησης του Ισραήλ για το έργο και εξέφρασε τη χαρά του που οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου και Ισραήλ στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν το υποστήριξαν.
Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΔΕΗ – Quantum Energy Νάσου Κτωρίδης χαιρέτισε την αίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης στην ΕΕ για αναγνώριση της ενεργειακής γέφυρας EuroAsia Interconnector ως διασυνοριακού έργου κοινών συμφερόντων, και ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του έργου και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ-Quantum Energy Γιώργος Κίλλας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου η αρμόδια Ομάδα Εργασίας θα είναι σε θέση να υποβάλει το λεπτομερή χάρτη πόντισης του καλωδίου. [SigmaLive/ΚΥΠΕ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου