Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ «ΒΕΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Το αντιτορπιλικό Βέλος

Η 39η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 τιμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό.

Στην τελετή παρέστη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδη, εκπρόσωποι κομμάτων, οι τοπικές Αρχές και άλλοι επίσημοι.


Το Κίνημα του Ναυτικού επιβεβαίωσε τη βαθιά πίστη των Ελλήνων στη δημοκρατία και την ελευθερία, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος επαναλαμβάνοντας ότι η διολίσθηση στον οικονομικό τομέα ανακτάται , οι διολισθήσεις όμως στον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό τομέα πολύ δύσκολα ανακτώνται.


Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα παγκοσμίως και το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει υψηλό, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία.


Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σωστός φύλακας των ιδανικών που η Ελλάδα μεταλαμπάδευσε σε ολόκληρη την οικουμένη.


Από την πλευρά του, ο τότε κυβερνήτης του αντιτορπιλικού Βέλος, ναύαρχος ε.α. Νίκος Παππάς, επισήμανε ότι «όλοι πρέπει να αντιληφθούν, ντόπιοι και ξένοι, ότι δεν έχουμε μπαρκάρει στον Τιτανικό. Το «Αβέρωφ», το Κίνημα του Ναυτικού και το «Βέλος» ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδειξαν το τί μπορούμε να επιτύχουμε ως λαός ενωμένοι, αποστασιοποιημένοι από κομματικές εξαρτήσεις, ιδεολογικές αγκυλώσεις και τυφλούς δογματισμούς».


Παράλληλα κάλεσε «τους νέους πολιτικούς ταγούς που θα αναδειχθούν στις 17 Ιουνίου να συνέλθουν και να αντιληφθούν ότι ζητάμε άξιο καπετάνιο. Ενωμένοι να αναλάβουν την κυβέρνηση του σκάφους να πλεύσουν μέσα στην ευρωπαϊκή φουρτούνα, βέβαιοι ότι με ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης θα εξασφαλίσουν την ελευθερία και την ευημερία του ελληνικού λαού».



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/105368/teleti-sto-antitorpiliko-velos-gia-tin-epeteio-tou-kinimatos-tou-naftikou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου