Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
του Χρήστου Χαρίτου
αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και η Ν.Δ. με τον κ. Σαμαρά δείχνουν να έχουν χάσει τον κυβερνητικό βηματισμό. Διότι δεν μπορείς να λες στα σοβαρά ότι διεκδικείς την αυτοδυναμία, την ώρα που είσαι κάτω από το 20% σε πρόθεση ψήφου και αναζητάς τις αναγωγές για να βρεθείς στο κατώφλι του 30%, με συσπείρωση που δεν φθάνει ούτε στο 50% των παλαιών ψηφοφόρων σου.
Και την ίδια στιγμή, καταγράφεται η συνεχής εκλογική ενίσχυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που με την παρουσία του Γιώργου Κύρτσου αποκτά ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην επικοινωνία και στην χάραξη στρατηγικής.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης ρώτησε ευθαρσώς τον κ. Σαμαρά στην συνέντευξή του στο Mega στις 9 Απριλίου «αν έχει ευθύνες, που από την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. και με τις επιλογές του στα Μνημόνια, έχουν δημιουργηθεί άλλα δύο κόμματα στην Κεντροδεξιά». Ο κ. Σαμαράς αμήχανα απήντησε όχι, αλλά δεν υπάρχει κανείς δεξιός στην Ελλάδα που να μην αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλες ευθύνες για την αδυναμία συγκροτήσεως ενός πατριωτικού μετώπου, που θα έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και θα έθετε το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο. Δεν είναι τυχαίο, που ακούγεται συνεχώς το όνομα του Κώστα Καραμανλή, ως το πρόσωπο που θα ενώσει και πάλι τα θραύσματα της Ν.Δ.
O Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. σε αυτές τις εκλογές δίνουν έναν μεγάλο αγώνα σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, για να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά διακυβεύματα. Διότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν περίμενε την δημοσκόπηση της GPO, που έδειξε ότι «1 στους 4 Έλληνες θεωρεί την λαθρομετανάστευση - εγκληματικότητα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας», προκειμένου να μιλήσουμε για αυτήν.
Δεύτερον, διότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αυξάνει την κοινωνική και εκλογική απήχηση της ελληνικής Δεξιάς, συνολικώς και έτσι μπορεί να αποτρέψει την συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον, δεν θα έχει ο κ. Σαμαράς δικαιολογίες, όταν κλείσουν οι κάλπες και μετρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να βλέπει τον Γ. Καρατζαφέρη ως εν δυνάμει σύμμαχο στον αγώνα ανατροπής των αριστερών ιδεοληψιών, για τις οποίες η Ν.Δ. φέρει τραγικές ευθύνες από το 1974 έως σήμερα. Διότι η πολιτική «να μην αναγορεύσουμε τον ΛΑ.Ο.Σ. σε ισότιμο συνομιλητή» έχει καταρρεύσει. Και κατέρρευσε, όταν 500.000 Έλληνες ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ. το 2009. Διότι εκεί κρίνονται στην πράξη όλες οι πολιτικές.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. θα συνέλθουν από το κώμα; Το πιθανότερο όχι. Ίσως έφθασε η ώρα να δικαιωθεί η πρότερη πρόβλεψη του κ. Αβραμόπουλου για το «κλείσιμο του βιο-ιστορικού κύκλου της Ν.Δ.». Μόνο που αυτό αφορά και το σύνολο της Μεταπολιτεύσεως.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 21ης Απριλίου 2012 της εφημερίδας Α1.   


http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5365


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου