Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ, ΟΙ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ


Γ. Δημητρακόπουλος Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Π. Φάληρο – Αθήναι 


Οι πολιτικοί επίγονοι των Εαμοβουλγάρων ξαναχτυπούν…

Πολλοί εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση του ΚΚΕ κατά της απευθείας διάθεσης αγροτικών (και στο άμεσο μέλλον και κτηνοτροφικών…) προϊόντων στο δοκιμαζόμενο κοσμάκη, χωρίς την παρέμβαση των «μεσαζόντων» που τινάζουν τις τιμές στα ύψη για να αισχροκερδίσουν. Μάλιστα, τη χαρακτήρισαν «πατάτα του ΚΚΕ»!

Κακώς εξεπλάγησαν! Και δεν είναι μόνο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι παγίως το ΚΚΕ καταδικάζει ακόμη και θετικές ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της ανακουφίσεως του λαού, όταν αυτό το ίδιο δεν τις ελέγχει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κι άλλος λόγος, ο οποίος είναι καθαρά πολιτικός. Ως γνωστόν, την πρωτοβουλία την έχουν οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου Δράμας. Πάμε στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών (του 2009) στην συγκεκριμένη περιοχή και παρατηρούμε το εξής: επί 1712 εγκύρων ψηφοδελτίων, το ΚΚΕ λαμβάνει μόνο 47 ψήφους, ήτοι ποσοστό περίπου 2%! Πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό του ποσοστό. Η ίδια εικόνα για το ΚΚΕ επικρατεί και σε άλλες περιοχές του συγκεκριμένου Νομού, π.χ. στον Δήμο Δοξάτου, επί 2.641 εγκύρων ψηφοδελτίων, το ΚΚΕ έλαβε μόλις 98.


Όμως, για ποιο λόγο έχει εκεί τόσο χαμηλά ποσοστά το ΚΚΕ; Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Θα πάμε στον Σεπτέμβριο του 1941. Βουλγαρικά στρατεύματα είχαν καταλάβει την περιοχή και ασκούσαν πολιτική βίαιου εκβουλγαρισμού του ντόπιου πληθυσμού, συναντώντας την αντίδραση των Ελλήνων. Οι Βούλγαροι ήθελαν πολύ να ξεκινήσουν σφαγές, αλλά οι Γερμανοί τους είχαν δεμένα τα χέρια. Έπρεπε, λοιπόν, να βρουν μια αφορμή. Η αφορμή αυτή δόθηκε από τους κομμουνιστές, που έδρασαν ως προβοκάτορες των βουλγαρικών αρχών κατοχής, στην κατευθυνόμενη «εξέγερση» της Δράμας.


Η «εξέγερση» ξέσπασε τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου 1941, στην Δράμα. Ξένα στην περιοχή κομμουνιστικά στοιχεία, με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Τερπόφσκυ (ο οποίος αποφυλακίστηκε από την Ακροναυπλία το 1941, με παρέμβαση της βουλγαρικής πρεσβείας ως «Βούλγαρος», ενώ Γ.Γ. του ΚΚΕ ήταν τότε ο επίσης αποφυλακισθείς ως «Βούλγαρος» από την Ακροναυπλία, Α. Τσίπας) προκάλεσαν, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προετοιμασία και χωρίς κάποιο σχέδιο για την προστασία του ελληνικού πληθυσμού, ταραχές στην πόλη και δολοφονικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κατά των Βουλγάρων αστυνομικών και μικρών στρατιωτικών φρουρών.


Η «εξέγερση» επεκτάθηκε αυθημερόν και στην κωμόπολη Δοξάτο, της Δράμας, όπου σφαγιάστηκε η μικρή βουλγαρική φρουρά. Άλλο που δεν ήθελαν οι Βούλγαροι! Τις πρωϊνές ώρες της 29ης Σεπτεμβρίου, ενώ οι αρχηγοί της «εξεγέρσεως» είχαν φυγαδευτεί από τους Βουλγάρους σε ασφαλή σημεία, διψασμένοι για αίμα Ελλήνων βουλγαροκομιτατζήδες και ισχυρές μονάδες του βουλγαρικού στρατού εισήλθαν στην Δράμα και το Δοξάτο και συνέλαβαν όλους τους άνδρες ηλικίας 18-55 ετών. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται!


Μόνον μέσα στην πόλη της Δράμας δολοφονήθηκαν 3.000 Έλληνες. Αλλά, η δολοφονική μανία των Βουλγάρων δεν ικανοποιήθηκε. Τα «εκλεκτά» βουλγαρικά στρατεύματα (πατεράδες και παππούδες των σημερινών Βουλγάρων λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει την πατρίδα μας) κατέκαυσαν το Δοξάτο και όσα ελληνικά χωριά εύρισκαν στο διάβα τους και δολοφόνησαν όλους τους κατοίκους τους. Ο απολογισμός; Συνολικά 15.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν! Ύστερα απ’ αυτά και από την γενικότερη προδοτική και εγκληματική δράση των Εαμοβουλγάρων στην περιοχή, δεν είναι να απορούμε που οι σημερινοί πολιτικοί τους επίγονοι είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή!


http://www.stoxos.gr/2012/03/blog-post_2561.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου