Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡ.ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ : Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Μαρτίου 2012 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Γράψατε πρόσφατα ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί τον «τρίτο πόλο» μεταξύ του δικομματισμού και της αριστεράς. Πώς οριοθετείται πολιτικά και ιδεολογικά αυτός ο τρίτος πόλος;
Πιστεύω ότι ο «πατριωτικός παρεμβατισμός» εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της δικής μας κοσμοθεωρίας. Ιδεολογικώς, πιστεύουμε στο έθνος και στην πατρίδα ως την μέγιστη ηθική αξία. Πολιτικώς, είμαστε ενάντιοι στο χρεοκοπημένο δικομματικό κατεστημένο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όπως και στον σταλινισμό της Αριστεράς. Είμαστε δύναμη υπερβάσεως των παθογενειών της Μεταπολιτεύσεως, αλλά και δύναμη συνθέσεως του εθνικού με το κοινωνικό.
Πατριωτισμός, αλληλεγγύη, ελευθερία και ατομική ευθύνη αποτελούν την εθνική πρόταση για το αύριο της Ελλάδος και των Ελλήνων. Είναι ένας διακριτός «Τρίτος Πόλος», με κοινωνική αντιστοίχηση και ιδεολογική - πολιτική ετερότητα έναντι του συστήματος.
Με βάση αυτά τα οποία μας λέτε, τα περί δεξιάς πολυκατοικίας και λοιπά, ανήκουν στο παρελθόν. Κατά πόσο η προσχώρηση των Βορίδη - Γεωργιάδη στην Ν.Δ. επηρέασε αυτή την επιλογή;
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός από την αρχή έχουν ξεκαθαρίσει την αυτόνομη πολιτική μας πορεία. Αυτή δεν τέθηκε ποτέ ως θέμα διαπραγματεύσεως. Παράλληλα όμως, θέλουμε την μεγαλύτερη σύνθεση απόψεων σε μία πατριωτική προοπτική, ειδικά όταν μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας, στις οποίες θα υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς αντιθέτως επιζητούν την ανέφικτη απόλυτη ηγεμονία στην Δεξιά. Θα αποτύχουν, όπως απέτυχε και ο κ. Καραμανλής να περιθωριοποιήσει τον ΛΑ.Ο.Σ. Όλα αυτά ήταν πλήρως αποσαφηνισμένα και δεν έχουν να κάνουν με τα τελευταία γεγονότα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, αλλά καταψήφισε το δεύτερο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο λόγος της καταψήφισης ήταν η πτώση των εκλογικών ποσοστών. Τι τους απαντάτε;
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε το 1ο άρθρο του αρχικού Μνημονίου, που σχετιζόταν με την χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας. Να υπενθυμίσω, ότι το πρώτο Μνημόνιο είχε πρόνοια για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ τώρα το δεύτερο Μνημόνιο μάς δεσμεύει τουλάχιστον για μία δεκαετία, μην πω ότι θα πάμε στα 15-20. Ο Θάνος Πλεύρης έχει εξηγήσει επαρκώς και την διαφορά της ισχύος του αγγλοσαξονικού δικαίου στο δεύτερο Μνημόνιο.
Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε τοποθετηθεί, εξ αρχής και δημοσίως, αρνητικά στην περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση των φόρων και στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, ειδικά όταν αυτή γίνεται με τόσο προκλητικό τρόπο. Ακόμη και τα δημόσια έσοδα δεσμεύονται σε ειδικό λογαριασμό, με ρήτρα να αποπληρώνουν πρώτα τους δανειστές μας. Άρα, για εμάς ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαμε να το ψηφίσουμε, για λόγους αρχής.
Πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκεται ο ΛΑ.Ο.Σ. με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στην Βουλή;
Κατ’ αρχάς, να πω ότι βλέπω πάρα πολύ θετικά να καταγράφεται ένα 15% στα δεξιά της Ν.Δ. Αυτό δείχνει την ιδεολογική και πολιτική χειραφέτηση ενός μεγάλου τμήματος της Ελληνικής Δεξιάς από την Ν.Δ. Όσον αφορά τον κ. Καμμένο, τον βλέπω με μεγάλο σκεπτικισμό. Γιατί δεν θεωρώ ότι το αντι-μνημόνιο συνιστά ιδεολογική θέση και δεν βλέπω καμμία άλλη διαφοροποίηση του κ. Καμμένου με το πολιτικό κατεστημένο, στο οποίο χρημάτισε βουλευτής και υπουργός όλα αυτά τα χρόνια.
Είμαι σίγουρος, ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του θα επιδιώξουν επανασύνδεση με την Ν.Δ. Θα λειτουργήσουν ως μοχλός αποσυμπιέσεως του πολιτικού συστήματος στις εκλογές και μετά θα χαθούν. Η ψήφος στον κ. Καμμένο θα καταλήξει τελικώς, σε δεύτερο χρόνο, στην κάλπη της Ν.Δ.
Δεν θεωρώ επίσης και την Χρυσή Αυγή επιλογή με προοπτική. Καταλαβαίνω την οργή των Ελλήνων για την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα, για την διαφθορά της Μεταπολιτεύσεως και την ηθική απαξίωση των πολιτικών, αλλά για εμένα μόνο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός αποτελεί αξιόπιστη πατριωτική επιλογή στις εκλογές. Θα πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε, για να μην γίνουμε «οι χρήσιμοι ηλίθιοι» του κ. Σαμαρά και του κ. Καμμένου.
Προέρχεστε από το Ελληνικό Μέτωπο, του οποίου ο Πρόεδρος Μάκης Βορίδης βρίσκεται πλέον στην Ν.Δ. Γιατί εσείς και τα περισσότερα στελέχη του Ελληνικού Μετώπου δεν τον ακολουθήσατε σε αυτή την επιλογή;
Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στην Ν.Δ. ήταν μία καθαρά προσωπική επιλογή, με την έννοια ότι δεν υπηρετεί καμμία συλλογική απόφαση και προοπτική. Τα στελέχη που προέρχονται από το Ελληνικό Μέτωπο είναι εθνικιστές και η σχέση που είχαμε με τον Μάκη Βορίδη ήταν πρωτίστως ιδεολογική. Η Ν.Δ. δεν ήταν ποτέ μέσα στην δική μας κοσμοαντίληψη και για αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ αποδεκτή από ανθρώπους που βρίσκονται μία ζωή μαχόμενοι στο Πατριωτικό Κίνημα.
Να υπενθυμίσω, ότι η Κ.Ε. και το Συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου αποφάσισε το 2005 την ένταξή μας στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Ήταν συλλογική απόφαση, που υπηρετούσε τις εθνικές ιδέες με ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα. Και ήταν απόφαση που έδωσε προοπτική στο Κίνημα, με αποτέλεσμα το 2007 να εκλεγούν για πρώτη φορά εθνικιστές βουλευτές και να δημιουργηθεί μία ριζοσπαστική εθνική αντιπολίτευση απέναντι στην Ν.Δ.
Είναι προφανές, ότι όλοι βρισκόμαστε στο Πατριωτικό Κίνημα ελευθέρα βουλήσει. Ούτε από ανάγκη είμαστε εδώ, ούτε γιατί έτσι τα έφερε η κατάρα. Όποιος θέλει μένει και αγωνίζεται, όποιος θέλει φεύγει και αναζητά προσωπικές λύσεις. Ας ελπίσουμε ότι όλοι εμείς και ο καθένας ξεχωριστά θα φανούμε αντάξιοι της ιδεολογία μας, της ιστορίας μας και της εμπιστοσύνης των συναγωνιστών μας.
Μπορεί κατά την γνώμη σας ένας πατριώτης να είναι στην Ν.Δ.;
Ένας πατριώτης μπορεί να είναι οπουδήποτε, ακόμη και στα Ιμαλάϊα κάνοντας αλπινισμό. Πολιτικά όμως, αν βρίσκεται στην Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, τι αποτελέσματα προσδοκούμε ότι μπορεί να φέρει; Ότι κατάφερε το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και διάφοροι «ακροδεξιοί» Νεοδημοκράτες κατά το παρελθόν. Δηλαδή, απολύτως τίποτα. Δεν υπάρχει δρόμος να βρούμε, εντός του συστήματος. Υπάρχει μόνο δρόμος να ανοίξουμε, εκτός συστήματος. Αυτό, ομολογουμένως, έχει μία ταλαιπωρία.
Που πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθεί ο προεκλογικός αγώνας του ΛΑ.Ο.Σ;
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει ήδη τοποθετηθεί. Θα αναδείξουμε την πατριωτική ατζέντα σε όλα τα επίπεδα: εθνικά θέματα και ΑΟΖ, λαθρομετανάστευση και εγκληματικότητα, ιδεολογική σύγκρουση με την μαρξιστική Αριστερά, αλλά και την φιλελεύθερη Ν.Δ. Παράλληλα, θα καταθέσουμε την οικονομική μας πρόταση, που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά προστατεύει και τα λαϊκά στρώματα. 

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5336


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου