Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»



Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ



Η είσοδος του βιβλιοπωλείου μετά την επίθεση των βανδάλων.

Καμμένα βιβλία στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Πελασγός».

Η μανία των βανδάλων ξέσπασε στην τζαμαρία του βιβλιοπωλείου.
κ. Γιαννάκενα εφόσον σας ευχαριστήσω για την σημερινή παρουσία σας και σας συγχαρώ για την δύναμη ψυχής που δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια σε ότι κάνετε, παρά τις απειλές και τις συνεχείς καταστροφές που έχετε υποστεί, παρακαλώ κάνετε μια μικρή αναφορά στο πως γεννήθηκε αυτός ο χώρος.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, για τα 27 χρόνια σταθερής εκδοτικής παρουσίας των εκδόσεων «Πελασγός», οι οποίες δημιουργήθηκαν το 1985, με σκοπό να υπηρετήσουν την διαχρονική πορεία του Ελληνισμού υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους. Αυτό σημαίνει σύγκρουση με όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια και την εθνική μας κληρονομιά, και απαιτεί την καλλιέργεια της εθνικής μας αυτογνωσίας και συνείδησης. Με λίγα λόγια, να είμαστε χρήσιμοι στην Πατρίδα.
Γνωστό πως έχετε δεχτεί τέτοιες «επισκέψεις» στον χώρο αρκετές φορές. Ποια ήταν αυτή η φορά και τι συνέβη ακριβώς το βράδυ της Κυριακής πριν μερικές εβδομάδες;
Ο εκδοτικός αγώνας αυτός που δίδω, με μοναδικό όπλο τις ιδέες, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιες ανθελληνικές, αντικοινωνικές και προφανώς σκοταδιστικές «γκρούπες» που μη μπορώντας να βιώσουν στον κόσμο της ελεύθερης σκέψεως, καταφεύγουν στην βία και καταστρέφουν αυτά στα οποία δεν μπορούν να απαντήσουν. Έτσι τα μισαλλόδοξα και μηδενιστικά αυτά «τάγματα εφόδου της νέας τάξης», επιτέθηκαν για 3η φορά με εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον του βιβλιοπωλείου μου, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, κατά τις 9:00 μ.μ., ομάδα 15-20 ατόμων παραβίασαν, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 14, τα ρολά της στοάς όπου στεγάζεται το βιβλιοπωλείο μου, χρησιμοποιώντας λοστούς, και εφόσον περίπου 10 από αυτούς κρατούσαν τα ρολά, άλλοι όρμησαν με βαριοπούλες και προσπάθησαν να σπάσουν τις θωρακισμένες βιτρίνες του καταστήματος. Τελικά μετά από κάποια λεπτά, ενέδωσε τζάμι της πόρτας και έτσι μπόρεσαν να ρίξουν εντός του βιβλιοπωλείου βόμβες μολότωφ ώστε να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές.
Υπήρξε σχεδιασμός και δόλος και τούτη την φορά κατά την προσωπική σας εκτίμηση και τι ενδείξεις υπάρχουν σχετικά με αυτό εάν και εφόσον υπάρχουν;
Η επίθεση ήταν σίγουρα προμελετημένη, διότι το Σάββατο πριν την επίθεση, εθεάθησαν από περαστικό πελάτη μου, τρία άτομα τα οποία ανιχνευτικά «επεσκέφθησαν» την στοά εναλλάξ και διαβουλευόντουσαν μεταξύ τους. Η όλη «επιχείρηση» ήταν καλά μελετημένη, όπως άλλωστε φάνηκε για τους περισσότερους στόχους της 12ης Φεβρουαρίου.
Ο πατριωτισμός βρίσκεται υπό διωγμό, γνωστό αυτό. Τι σας δίνει την δύναμη να συνεχίζετε τον πολλές φορές μοναχικό αγώνα σας;
Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει βρει ένα νόημα στην ζωή του, για την αθανασία της ψυχής του. Ο δικός μου ο «δρόμος» είναι να μην είμαι «ασθενής κρίκος», αλλά χρήσιμος στην ελληνική διαχρονία. Αυτή η βαθιά πίστη μου δίνει την δύναμη να πράττω το καθήκον μου ως πατριώτης και στις «μοναχικές στιγμές» μου νιώθω τον Παντοδύναμο να με περιβάλλει και το πάνθεο των Ελλήνων ηρώων να μου δίνουν φτερά. Αυτή είναι η ειλικρινή μου «μαρτυρία», όσο «ρομαντική» και ας ακούγεται. Αυτή είναι και βασίζεται στην αγάπη για Χριστό και Πατρίδα.
Ποιά η αντίδραση και η ανταπόκριση του πατριωτικού λεγόμενου χώρου στο άκουσμα της νέας αυτής καταστροφής και ποιο το ύψος της ζημιάς τούτη την φορά;
Δυστυχώς οι μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το κέντρο της Αθήνας, «κατάπιε» την είδηση του δικού μου βιβλιοπωλείου, που εκτιμώ πως οι ζημιές ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Κάποιοι δε, είχαν και την ευχέρεια να θάψουν το γεγονός μπροστά στις άλλες τόσο μεγαλύτερες. Έτσι δεν έχει ακόμα μαθευτεί ευρύτερα. Ακόμα και τα σωματεία εκδοτών έχουν μείνει ... άπραγοι. Ευτυχώς όμως αρκετοί φίλοι (κυρίως μέσω Διαδικτύου) ενημερώθηκαν και προσέτρεξαν να συμπαρασταθούν, αγοράζοντας βιβλία. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ., τον συνάδελφο Λεωνίδα Γεωργιάδη, το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και το Ράδιο Axis, που με διάφορους τρόπους ήδη με στήριξαν, και βεβαίως ευχαριστώ την «Ελεύθερη Ώρα» που έχει πάντα απλόχερα ανοικτές τις στήλες της στις δραστηριότητες των εκδόσεων «Πελασγός», και στα καλά μας, αλλά και στα δυσάρεστα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου