Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Η (ΑΡΙΣΤΕΡΗ) ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Με τα «Δεκεμβριανά» του 1944 ασχολήθηκε η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» του δημοσιογράφου Χρίστου Βασιλόπουλου.

Άφιξη της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας («Ρίμινι») στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1944.
Του Χρήστου Τσιόλα 
Προέδρου Ν.Ε. Τρικάλων του ΛΑ.Ο.Σ.

Παρακολουθήσαμε προχθές, από την κρατική τηλεόραση, την εκπομπή «Η μηχανή του Χρόνου» του κ. Βασιλόπουλου. Θέμα της εκπομπής τα «Δεκεμβριανά» του 1944. Ένας μήνας (ο Δεκέμβριος του ‘44) που σημάδεψε την νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους, που σημάδεψε τον ελληνικό λαό.
Και ενώ, όπως θα ήταν λογικό να περιμένει κανείς από την κρατική τηλεόραση, ελπίζαμε να δούμε μια αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων, αυτό που είδαμε ήταν στην ουσία ένα «αφιέρωμα» στον ΕΛΑΣ και στην κομμουνιστική Αριστερά, που δεν είχε σε τίποτε να ζηλέψει από παρόμοια «αφιερώματα» που πραγματοποιεί κατά καιρούς ο σταθμός του ΚΚΕ, ο 902. Οι πιο πολλές μαρτυρίες προέρχονταν από την πλευρά του ΕΛΑΣ, η «άλλη» πλευρά είχε μια συμβολική συμμετοχή, προφανώς για να τηρηθούν τα προσχήματα. Οι ιστορικοί της Αριστεράς επέρριψαν τις ευθύνες, εκεί που τις επιρρίπτουν πάντοτε, οι μάρτυρες από την πλευρά του ΕΛΑΣ, μας τόνισαν το πόσο ηρωικά πολέμησαν, και η ανάλυση των γεγονότων γενικότερα, μας έκανε να «πρέπει» να κλάψουμε για το κακό που βρήκε τους συντρόφους του κ. Βασιλόπουλου.
Το αν η ιστορική αλήθεια κατακρεουργήθηκε χθες, αυτό μικρή σημασία έχει για την ΕΡΤ και τον κ. Βασιλόπουλο, που πληρώνει αδρά ο ελληνικός λαός. Και μέσα στον λαό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι δεξιοί, και οι εθνικιστές, και όλοι εκείνοι που «τολμούν» να έχουν άλλη άποψη από την κατεστημένη (χωρίς εισαγωγικά) άποψη της Αριστεράς, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ούτε μια μαρτυρία άνδρα της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων δεν είδαμε εχθές. Ούτε μια αναφορά για τις εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ΟΠΛΑ δεν ακούσαμε. Με πρόστυχο τρόπο αντίθετα, υποβαθμίστηκε ο αγώνας που έδωσε η «Χ» στο Θησείο, που παρουσιάστηκε περίπου, σαν άτακτη φυγή υπό την κάλυψη των Άγγλων. Αντίθετα οι ΕΛΑΣίτες, παρουσιάστηκε να υποκύπτουν, λόγω της αριθμητικής και τεχνολογικής υπεροπλίας των Βρετανών, όταν όλες οι αντικειμενικές ιστορικές πηγές βοούν για το ότι, τις πρώτες κρίσιμες ημέρες της μάχης των Αθηνών, ο ΕΛΑΣ είχε συντριπτική υπεροχή έναντι των αντιπάλων του, και οι Άγγλοι δεν έκαναν σχεδόν τίποτε, αφού θεωρούσαν πως δεν είχαν επαρκείς δυνάμεις.
Θα μπορούσαμε να λέγαμε πολλά για την χθεσινή εκπομπή του κ. Βασιλόπουλου (που θα έχει και δεύτερο μέρος, όπως είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει), αλλά δεν αξίζει. Είναι βέβαιο πώς ο κ. Βασιλόπουλος γνωρίζει πως έχει άδικο, απλά σαν γνήσιο παιδί της αριστερόστροφης προοδευτικάντζας, δεν θα το παραδεχθεί ποτέ, και θα εξακολουθεί να μας σερβίρει τις ιστορικές «αλήθειες» της Αριστεράς. Μαζί του θα συμπορεύονται, και όλοι αυτοί, που για δεκαετίες τώρα, με εκσυγχρονισμένο ύφος μελιστάλαχτου ινστρούχτορα της δεκαετίας του ‘20 μας σερβίρουν την ημιμάθεια και την «αλήθεια» τους.
Η δουλειά μας όμως, όλων εμάς, που αρνιόμαστε να γίνουμε κιμάς στην κάθε αριστερόστροφη «μηχανή του χρόνου» (ή όπως αλλιώς θα την ονομάζουν οι κάθε είδους Βασιλόπουλοι) είναι να αντισταθούμε. Αρκετά με την ιστορική (και όχι μόνο) ανοχή στην Αριστερά. Ο λαός μας πρέπει να μάθει την αλήθεια. Να ακούσει και την «άλλη» άποψη. Αυτό θα μας αρκεί. Γιατί, όταν ο λαός μας μάθει και την «άλλη» άποψη, απλά θα στείλει τον κ. Βασιλόπουλο και τους ομοίους του, εκεί που πρέπει: Στο μπαούλο της ιστορίας.

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5226


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου