Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ'' ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΚΥΡΙΟΣ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ κ ΚΟΚΚΙΝΟΣ



 Πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
     Αντιπρόεδρος Επιτροπής
Ενημερώσεως Εθνικών             Θεμάτων
και Γραμματέας Οργανωτικού του
Πατριωτικού Μετώπου

 Ο χρόνος πέρασε αλλά οι πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν χαίνουσες και είναι αυτές που δημιούργησαν γάγγραινα στο πολιτικό μας σύστημα.
Πέρασε ένας χρόνος, σχεδόν, από τότε που ο επίτιμος της Ν.Δ. δήλωσε στους "φακέλους" του ΣΚΑΪ για τη διαβόητη υπόθεση του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης (Κοσκωτάς), για το οποίο έγινε λόγος και για τα "πιτσικαρισμένα pampers" με πεντοχίλιαρα!
Ήταν τότε που ο "χαρισματικός" "αντιαμερικάνος" πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει από τα προεκλογικά μπαλκόνια της Κοζάνης τούτο το απίστευτο το οποίο καταργούσε ολοκληρωτικά την "ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη: "Κανείς προνομιούχος σ' αυτόν τον τόπο, κανείς. Κανένας θεσμός. Μόνον ο λαός. Κι αυτό το μήνυμα το στέλνουμε στους ξένους και στα παρασιτικά οικονομικά και άλλα κυκλώματα" (Περισσότερα γι' αυτό το θέμα στο έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", Αθήνα, 2002, σελ. 110-111).
Άρες, μάρες κουκουνάρες! Αντί να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο και ν' απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονταν -δίνοντας έτσι το μεγάλο παράδειγμα ότι σε τούτο τον τόπο λειτουργεί η Δικαιοσύνη- κατέφυγε σε εντελώς λαϊκίστικες δηλώσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία απολύτως λογική και πραγματική συνάφεια με την κατηγορία. Κι' όχι μόνο αυτό αλλά εμμέσως πλην σαφώς απειλούσε και τη Δικαιοσύνη, τους... ξένους και τα... κυκλώματα! Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε στα οποία καταφεύγουν οι λαϊκιστές όταν στριμώχνονται.
Έτσι, με τη ναζιστική αυτή συμπεριφορά ο κατηγορούμενος πρωθυ­πουρ­γός  αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου στο όνομα της... λαϊκής κυριαρχίας! Ένας φαύλος λαός -του ΠΑΣΟΚ- χειροκροτούσε αυτή την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική στάση του κατηγορούμενου που θεωρήθηκε και... ήρωας, ενώ η Δικαιοσύνη έβαλε την ουρά της στα σκέλια. Σιωπή και αδράνεια. Ο "σοσιαλιστής" λοιπόν Ανδρέας "αθωώθηκε" μ' εκείνη τη... διαβόητη απόφαση 7 υπέρ και 6 κατά. Έτσι με ΜΙΑ ψήφο ο αρχιτέκτονας της διαφθοράς και της φαυλότητας παρέμεινε εκτός φυλακών!
Το θέμα αυτής της "αθωώτητας" παραμένει εκκρεμές στους κόλπους της Ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστον σ' εκείνο το τμήμα της που δεν έχει διαφθαρεί απόλυτα.
Το ξανάφερε στην επιφάνεια ο επίτιμος της Ν.Δ., ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ -τον Οκτώβριο του 2010- είπε σχετικά: "Αν κουνούσα το μικρό μου δαχτυλάκι θα είχε καταδικαστεί ο Ανδρέας αλλά δεν το έκανα".
Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε αίσθηση και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για το ρόλο της ελληνικής Δικαιοσύνης και για το κατά πόσον αυτή είναι  ανεξάρτητη, δοθέντος ότι ο τότε Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου ανεδείχθη στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μετά το πολιτικό σάλο, ο κύριος Β. Κόκκινος -διότι περί αυτού πρόκειται- απέστειλε επιστολή στην εφ. "Καθημερινή" (στις 28/10/2010), στην οποία έγραφε και τα εξής ως απάντηση: "Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εν τη ρύμη του λόγου ατύχησε. Επρόκειτο πράγματι περί μιας ατυχεστάτης εκφράσεως όπως ο ίδιος άλλωστε ανεγνώρισε εμμέσως στη συνέχεια της συνεντεύξεώς του". Την περικοπή αυτή την αντλώ από το άρθρο του πολιτικού σχολιαστή κ. Μ. Κυριαζή υπό τον τίτλο: "Μία απάντηση στον κ.Β.Κόκκινο. Η υπόθεση Κοσκωτά και η δίκη Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο" (βλ. μηνιαίο περιοδικό "Ηλιαία", τεύχ. Νοεμβρίου 2010, σελ. 30).
Επειδή συνέπεσε ν' ακούσω αυτή την εκπομπή ομολογώ ότι ανατρίχιασα όταν την άκουσα και μονολόγησα: "Τα έκαναν πάλι πλακάκια". Εξάλλου αυτή η δήλωση του κ. Επιτίμου, ο οποίος μιλά, πάντα κοφτά και κατανοητά, και η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου -με διαφορά μιας ψήφου- συμπορευόταν και με την παλαιότερη δήλωση- πρόκληση του... εθνάρχου Κ. Καραμανλή που είπε: Ένα πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις ποτέ στη φυλακή αλλά στο σπίτι του!  Όπερ σημαίνει ότι ένας κλέφτης πρωθυπουργός δεν δικάζεται από τη Δικαιοσύνη αλλά καταψηφίζεται από τον λαό, ο οποίος όμως είναι τόσο φαύλος και διεφθαρμένος ώστε να ξαναψηφίζει πολλές φορές και αυτόν που τον κλέβει και αυτόν -το χειρότερο- που τον προδίδει! Να η Δημοκρατία τους! Κάνω εδώ μία παρένθεση για να σημειώσω ότι τρία χρόνια μετά την αθώωση Παπανδρέου, οι δύο "αντίπαλοι" -Μητσοτάκης και Παπανδρέου- είχαν ένα πολύ καυτό δημοκρατικό διάλογο μέσα στη Βούλη -οπερέτα τη χαρακτήρισε ο πρώτος- για την έννοια του πλιάτσικού. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλο ότι έκανε πλιάτσικο ωσάν να επρόκειτο για το απλούστερο πταίσμα (βλ. "Πρακτικά της Βουλής" της 20/3/1992, σελ. 4973-4974).
Επανέρχομαι στο θέμα για να το κλείσω αντιγράφοντας τον Μ. Κυριαζή που καταλήγει γράφοντας "για τα πάθη", τα οποία επικαλέστηκε ο κ. Κόκκινος στην πιο πάνω επιστολή του: "Είναι τα πάθη αυτά που, κατά τη γνώμη μου, επηρέασαν την τελική κρίση του Δικαστηρίου. Μπροστά στον απειλούμενο κίνδυνο γενίκευσης της ανωμαλίας η δικαστική κρίση υποχώρησε".
Αυτή είναι η αλήθεια και ο γράφων προσθέτει τούτο το ανθρώπινο: Οι δικαστές φοβήθηκαν γιατί τα φανατισμένα πλήθη του ΠΑΣΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απειλούσαν να κάψουν τα πάντα. Όταν ο λαός μετατρέπεται σε αγέλη -όπως τον θέλουν οι πολιτικάντηδες- ποδοπατά και ηθική και αξίες και Δικαιοσύνη! Υπεράνω όλων ο αρχηγός, δηλαδή ατόφιος ναζισμός του Γ' Ράιχ.
Αυτή είναι η Ελλάδα των... Ελλήνων Χριστιανών και των σοσιαλΗστών!
Δημοκρατία μαϊμού· Κοινωνία μαϊμού· ισότητα μαϊμού. (Περισσότερα γι' αυτή την υπόθεση βλ. το έργο του αεροπαγίτου Σπύρου Σπύρου με τίτλο: "Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου" εκδ. "Πελασγός" (Ι. Γιαννάκενας), Αθήναι 2010. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω συγγραφέας υπήρξε μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου στη δίκη αυτή και ψήφησε υπέρ της καταδίκης του "χαρισματικού".
Όσοι ενδιαφέρονται γι' αυτή την κωμωδία -"αθώωσης" να διαβάσουν το ντοκουμέντο αυτό).

Αθήνα, 20.8.2011
    Ο Πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
                                                                           (Αντιπρόεδρος Επιτροπής
Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
και Γραμματέας Οργανωτικού του
Πατριωτικού Μετώπου
Νίκης 33, τηλ. 210-3311652

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου