Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ

 
του Στέλιου Σταυρίδη,

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Επί δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα, ακολουθώντας πάντοτε τις εύκολες αλλά καταστροφικές λύσεις, έκανε κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους αγρότες, αστούς. Διέλυσε το συνδικαλιστικό κίνημα, αφάνισε την ύπαιθρο και ερήμωσε την περιφέρεια. Τους άλλοτε σκληρά εργαζόμενους και τίμιους αγρότες, τους έκανε τεμπέληδες μπουζουκο-καφενόβιους.
Η απίστευτη κρίση, έχει συρρικνώσει δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων, που ήδη αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Οι ευνουχισμένοι αστοί, ειδικότερα αυτοί (5 εκατομμύρια) που ζουν στην Αθήνα της σχιζοφρένειας, της διαμαρτυρίας, της ασυδοσίας, της απεργίας και της ομηρίας της κοινωνίας, δυσκολεύονται να «βγάλουν το μήνα». Και φυσιολογικά, προβληματίζονται βαθύτατα. Στα διαμερίσματα των 2 και 3 δωματίων, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Καλλιθέα, δεν μπορεί να καλλιεργήσει κανείς ούτε ντομάτες, ούτε άλλα ζαρζαβατικά, ούτε κάποια φρούτα, ούτε φυσικά να βάλει 4-5 κοτούλες να έχει τα φρέσκα του αυγά.
Στην ευλογημένη όμως ελληνική γη, μπορεί ο καθένας να γίνει αυτάρκης σε θρεπτικότατες και υγιεινότατες τροφές, διότι όλο και κάποια αυλή θα βρεθεί, όλο και κάποιο χωραφάκι είναι ανεκμετάλλευτο. Οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, έκαναν πολύ εύκολα τους αγρότες αστούς, χάρη και στα 700 δις ευρώ (350 δις ευρώ χρέη και 350 δις ευρώ από κοινοτικές επιδοτήσεις) που κατασπαταλήσανε. Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο οι αστοί να γίνουν αγρότες.
Είναι όμως βέβαιο ότι είμαστε κοντά στη λύση του προβλήματος της αστυφιλίας : Με την απαράδεκτη κατάσταση που συνδικάτα, συντεχνίες, αγανακτισμένοι και λοιποί διεκδικούντες δημιουργούν στην Αθήνα, ο κόσμος θα φύγει κατά δεκάδες χιλιάδες από τα αστικά κέντρα και σιγά – σιγά θα αρχίσει να καλλιεργεί και να αξιοποιεί την εύφορη ελληνική γη, κατ’ αρχήν για να επιβιώσει. Έτσι, ως δια μαγείας θα γίνει πράξη η αποκέντρωση. Ό,τι δηλαδή δεν κατάφεραν οι ανίκανοι πολιτικοί μας ως προς την ανάπτυξη της περιφέρειας, παρά τις περί του αντιθέτου πομπώδεις εξαγγελίες τους,. Αντ’αυτού αφάνισαν και την ύπαιθρο, αλλά και τα αστικά κέντρα.
Στην ύπαιθρο περιορίζεις κάθετα τη χρήση του αυτοκινήτου, άρα γλιτώνεις τουλάχιστον 150 ευρώ το μήνα σε βενζίνες, συνεργεία, διόδια, πάρκινγκ, κ.λπ.  Και ταυτόχρονα, βοηθάς να μειωθεί η ρύπανση ! Δεν χάνεις 2 και 3 ώρες (την ημέρα) για να μετακινηθείς, δεν εισπνέεις τόννους καυσαέριο, δεν εκνευρίζεσαι με τους ανάγωγους, επιθετικούς και άσχετους οδηγούς, δεν διαπληκτίζεσαι με συνανθρώπους σου. Η υπέροχη ελληνική φύση και ο ελληνικός ήλιος, σου δίνουν αισιοδοξία, σε κάνουν δημιουργικό, αναγκαστικά θα γίνεις και εργατικός, οπότε όλα στη ζωή σου μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αφού, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης δεν είσαστε σε θέση να προστατεύσετε την ιστορική πρωτεύουσα, την Αθήνα μας και τους πολίτες της από την ασυδοσία οποιουδήποτε επιθυμεί να την κάνει Καμπούλ ή Δαμασκό, τουλάχιστον δώστε μεγάλο μέρος από το ΕΣΠΑ για να επιδοτήσετε τον ιδιότυπο αυτό αγώνα των «προοδευτικών» κατά της κοινωνίας. Διότι έτσι θα μας τρέψετε όλους, όχι σε άτακτη φυγή, αλλά σε προγραμματισμένη και σωτήρια μετεγκατάσταση στα πάτρια ευλογημένα εδάφη.
Ας κρατήσει, επομένως, καλά ο χορός του Ζαλόγγου, όπου κάθε (ψευτο)δημοκράτης προοδευτικός, αριστερός η δεξιός  βαφτίζει κοινωνικό αγαθό προϊόντα και υπηρεσίες και …μας αλλάζει τα φώτα. Κοινωνικό αγαθό το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα ταξί, οι μεταφορές, τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία, το ψωμί που πουλάνε οι φούρνοι, αλλά και οι υπηρεσίες δικηγόρων, μηχανικών και δεν συμμαζεύεται. Και οι θεματοφύλακες όλων αυτών των δήθεν κοινωνικών αγαθών, απεργούν, εκβιάζουν, αποκλείουν και καταστρέφουν την Ελλάδα. Στο βωμό της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και των κοινωνικών αγαθών, που ως δια μαγείας έκαναν αυτούς πλουσιότερους και τον Έλληνα φτωχότερο.
Τόσα χρόνια καλά τα καταφέραμε. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που αντί να παράγει, πούλαγε υπηρεσίες. Ο καθένας από εμάς έδινε υπηρεσίες στους άλλους. Είχαμε τα δανεικά, είχαμε τις επιδοτήσεις και το χρήμα έρρεε άφθονο. Για να πληρώνονται πανάκριβα οι αντίστοιχες (συχνότατα περιττές και κακής ποιότητας) υπηρεσίες. Γι’αυτό μας αντιστοιχούν πολλαπλάσιοι μηχανικοί, δικηγόροι, ταξιτζήδες, βενζινάδες, φαρμακοποιοί, κ.ά., σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στα πανεπιστήμια της χώρας αποφοιτούν οι πάντες, είτε το αξίζουν είτε όχι.
Η Ελλάδα μοιάζει με την περίπτωση δύο συνεταίρων που άνοιξαν ένα καφενείο και σερβίριζαν ο ένας στον άλλον καφέ, πληρώνοντας πανάκριβα και υβρίζοντας τον …διεθνή καπιταλισμό! Τώρα, όμως, σιγά-σιγά βλέπουμε το μέλλον σκοτεινό !
Ας αναζητήσουμε, λοιπόν, τη βιολογική – ελπίζω – καλλιέργεια από τα δικά μας χέρια, την ντομάτα ή το αυγό στην ελληνική ύπαιθρο και ας αφήσουμε την Αθήνα να βουλιάξει στον βόρβορο εκείνων που ισχυρίζονται ότι θα διασώσουν τα υπερπολύτιμα κοινωνικά αγαθά και θα προστατέψουν όλους εμάς από την καταστροφή.

http://sstavridis.gr/?p=1329


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου