Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ

 
του Στέλιου Σταυρίδη
Η άμυνα των κρατιστών φαίνεται ότι υπέστη βαριά ρήγματα και δέχθηκε απανωτά «γκόλ». Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε από δω και εμπρός νίκες λαμπρές του ορθολογισμού, της μεταρρύθμισης, του εκσυγχρονισμού και της παραγωγικής ευημερίας. Χωρίς κατασπατάληση επιδοτήσεων και αλόγιστο δανεισμό.
Τα απίστευτης ισχύος κρατικοδίαιτα συμφέροντα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να διασωθούν, καταστρέφοντας και τις τελευταίες δυνατότητες που έχει ο Έλληνας να σκεφτεί ορθολογικά. Κινητοποιώντας κάθε λογής αντανακλαστικά, και παίζοντας το πιο ύπουλο παιχνίδι, παρασύρουν – με ελεεινή  προπαγάνδα – τον κόσμο να αναπαράγει μέσω διαδικτύου, τις πιο γελοίες θεωρίες συνομωσίας και ανυπακοής, που καθημερινά στήνουν. Ο στόχος είναι να πείσουν τους αφελείς, ότι αν διώξουμε κακήν κακώς τους δανειστές μας, αν δεν κάνουμε καμμία μεταρρύθμιση, το «πάρτυ» θα συνεχιστεί. Και αποκρύπτουν την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, που μας περιμένουν.
Οι κηφήνες του κρατισμού και μάλιστα της χειρότερης δυνατής «version» σταλινικού τύπου, για να μην χάσουν το αποκρουστικό τους παιχνίδι, βγάζουν συνεχώς από το καπέλο το… κουνέλι του (νεο)φιλελευθερισμού. Πριν 22 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία αυτοχαρακτηρίστηκε «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» και κέρδισε σε ένα χρόνο τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα η λέξη «φιλελεύθερος» είναι ταυτισμένη με τον οικονομικό και κοινωνικό «σατανά», διότι έτσι το θέλησαν οι ασύδοτοι κρατιστές, που ξορκίζοντας το κακό πνεύμα, βολεύτηκαν, βόλεψαν, λήστεψαν, σπατάλησαν, κατέστρεψαν και πούλησαν «φούμαρα» με το καντάρι.
Ουδέποτε μετά το 1993 εφαρμόστηκε φιλελεύθερη πολιτική σε αυτήν τη χώρα, γι’αυτό και φτάσαμε ως εδώ. Κρατισμός (παράδεισος των αργόσχολων), υπερφορολογήσεις, διόγκωση του κράτους και γιγαντιαία προνόμια σε συντεχνίες, βάρβαρη κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, ασύστολη φοροκλοπή, όλα προϊόντα «proudly made» από τα πρωτοπαλίκαρα του κρατισμού.
Όμως, οι πραγματικά φιλελεύθεροι και ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητοι άνθρωποι είναι πάρα πολλοί, αλλά είναι σιωπηροί και απομονωμένοι αφού δεν «χωρούν» στην μεγάλη και πλούσια (σε βάρος του κοινωνικού συνόλου) φωλιά του κρατισμού.
Και διερωτάται κανείς : Από πότε η κοινή λογική, από πότε οι άριστες και δοκιμασμένες πρακτικές σε αναρίθμητες χώρες που φυσικά ευημερούν (π.χ. Ελβετία, Δανία, κ.λπ.), απαξιώνονται από ανεπάγγελτους κομπιναδόρους και τα φερέφωνά τους, ως φιλελεύθερες ή νεοφιλελεύθερες ;
Ας το πάρουν όμως επιτέλους απόφαση, όσοι τολμούν να αρθρώσουν τον γνωστό φαύλο πολιτικό λόγο και τα σαθρά επιχειρήματα, ότι το αδηφάγο τέρας που εξέθρεψαν, τώρα θα κατασπαράξει τους ίδιους, αφού δεν θα μπορούν να το θρέψουν άλλο με δανεικά και επιδοτήσεις από τους «κουτόφραγκους». Και κυρίως, ας δεχθούν ότι μόνο φιλελεύθερες συνταγές και λύσεις απλές, πρακτικές, δοκιμασμένες και απόλυτα επιτυχημένες, θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο που σήμερα βρίσκεται.
Αναλογιστήκατε ποια χώρα κατάφεραν να  πτωχεύσουν ; Μια χώρα που είναι παγκόσμιος ηγέτης στη ναυτιλία, με σημαντικά αποθέματα χρυσού (που η γραφειοκρατία και οι οικολόγοι εμποδίζουν επί δεκαετίες την εκμετάλλευσή τους), που έχει μια από τις 10 μεγαλύτερες τουριστικές βιομηχανίες του κόσμου, με υπέροχα νησιά, μαγευτικές παραλίες, ασύλληπτης ομορφιάς τοπία, τον καλύτερο καιρό της υφηλίου και ανθρώπους που – όταν τους δίδεται η ευκαιρία – αποδεικνύουν εμφατικά τις δυνατότητές τους !
Ασήμαντα ανθρωπάκια με σημαίες τις ψευτο-ιδεολογίες τους, κατήντησαν την Ελλάδα Τιτανικό. Μια Ελλάδα που μόνο υπερήφανα αντιτορπιλικά είχε να επιδείξει. Πλήγωσαν τον Έλληνα, την εθνική μας υπερηφάνεια, θέλουν να «σκοτώσουν» την αυτοπεποίθησή μας και την αισιοδοξία μας. Δεν μπορούν να τα καταφέρουν, διότι είμαστε πολύ πιο ικανοί, πολύ πιο ώριμοι, πολύ πιο δυνατοί απ’ ό,τι τους βολεύει να μας θεωρούν. Απλά χρειαζόμαστε τους κατάλληλους ηγέτες που θα μας δώσουν όραμα και αυτοπεποίθηση και θα μας κάνουν να πιστέψουμε σε αρχές και αξίες υγιείς και δυνατές.
Συστηματικά επιλέξαμε ως ηγέτες, ανεπάγγελτους πολιτικούς, με ανύπαρκτες δυνατότητες, κανένα όραμα, καμμία διάθεση προσφοράς στον τόπο. Ηγέτες που αντί για συνεργάτες υψηλού βεληνεκούς, διάλεγαν με εντυπωσιακά ομοιόμορφο τρόπο, τους απαραίτητους «μαϊντανούς», τους κομματικούς αργόσχολους και τους κουμπάρους.
Είναι καιρός η κοινωνία μας να αναδείξει ηγέτες που να έχουν κοινό νου, απλή σκέψη, συγκρότηση, τόλμη να λένε την αλήθεια, ικανότητα να συνθέτουν, αποφασιστικότητα να πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα και τελικά, ικανότητα να φέρνουν γρήγορο και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ηγέτες που να δικαιώνουν τον όρο. Δηλαδή να ηγούνται και όχι «να άγονται και να φέρονται» από μικρά και μεγάλα συμφέροντα.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα οι υγιείς και ανεξάρτητες πολιτικές, ακαδημαϊκές, επιχειρηματικές και άλλες δυνάμεις αυτής της χώρας να συσπειρωθούν, για να βοηθήσουν, έστω και στο παρά δύο την πατρίδα που καταρρέει, αλλά έχει ακόμα πολλές πιθανότητες να σωθεί, αν αλλάξουμε εγκαίρως πλεύση.

http://sstavridis.gr/?p=1334


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου