Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του «defence-point.gr» που ανέφερε ότι η θαλάσσια περιοχή στην οποία θα κινούνταν τα τουρκικά πλοία ήταν αυτή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.
Όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή βρίσκονται 10 ταχέα σκάφη (πυραυλάκατοι), 2 φρεγάτες, 2 κορβέτες και 1 πλοίο γενικής υποστήριξης.
Διευκρινίζεται αρμοδίως ότι ανάμεσα στα πλοία δεν περιλαμβάνεται η πρώτη φρεγάτα Milgem η οποία όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση θα περιοριστεί στον χώρο του Βορείου Αιγαίου.
Η παρουσία του τουρκικού στόλου στην περιοχή εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδικής – τριήμερης – επιχειρησιακής εκπαίδευσης που οργανώνει το τουρκικό Ναυτικό. Τα πλοία ξεκίνησαν από το ναύσταθμο του Ακσάζ.
Η δραστηριότητα των τουρκικών πλοίων αποτελεί προάγγελο των «κινητοποιήσεων» που θα ακολουθήσουν από τουρκικής πλευράς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για τα ζητήματα των πετρελαϊκών αποθεμάτων.
Τέτοιες ασκήσεις τελούν συστηματικά υπό τη διακριτική παρακολούθηση του Πολεμικού Ναυτικού, καθότι η αποστολή τους μπορεί ταχύτατα να διαφοροποιηθεί όταν η Τουρκία του «ειρηνόφιλου» Ερντογάν και του «μηδενικών προβλημάτων» Νταβούτογλου, αποφασίσει να κάνει την κίνησή της…


Defencepoint.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου