Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


Του Ανδρέα Γούλα
Συγγραφέα - Ιστορικού

Δημοσιεύτηκε στις  8-3-2009 από τον Φ.Π. «Ανδρέα Γούλα»  στην  εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ»

Κατόπιν της κατάρρευσης του κομμουνιστικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ενωσης ,η Αλβανία προσπαθεί να βρεί το δρόμο της .Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι  ότι εκτός από την άσκηση εσφαλμένης πολιτικής στα Βαλκάνια , στην Αλβανία υπάρχει μεγάλη τουρκική επιρροή και με πολύ βαθιές ρίζες από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Η Τουρκία  θεωρεί την Αλβανία σαν το προγεφύρωμά της στα νώτατης Ελλάδος , ενώ η Αλβανία βλέπει την Τουρκία σαν τη μεγάλη προστάτιδά της ,όπως δηλαδή την έβλεπε και στο παρελθόν.
 
Επίσης η Ιταλία , η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αλβανικού κράτους ,όπου με το «πρωτόκολλο της Φλωρεντίας» της σχετικής διάσκεψης του 1913, η Αλβανία έπαιρνε όλη τη Βόρειο Ηπειρο, αφού οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις δεν επιθυμούσαν μια ισχυρή  Ελλάδα και συναίνεσαν στην ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο «αλβανικό κράτος» , έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αλβανία , το οποίον αποσκοπεί στον έλεγχο της Αδριατικής . Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι από το έδαφος της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε η φασιστική ιταλική επίθεση ενατίον της Ελλάδος το 1940. Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και από το Βατικανό, το οποίον επιχειρεί μέσω αυτής να διεισδύσει  στον κατ’εξοχήν  Ορθόδοξο βαλκανικό χώρο!
 
Ολα αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες την Ελλάδα ,ότι η άσκηση ευκαιριακής εξωτερικής πολιτικής, εγκυμονεί κινδύνους για την εδαφική της ακεραιότητα και ότι η Αλβανία είναι χώρα υψηλού κινδύνου για την ειρήνη στα Βαλκάνια , τόσο λόγω της τουρκικής επιρροής , όσο και λόγω του Κοσσυφοπεδίου. Το μόνο που ενδιαφέρει σ’αυτή τη φάση την Αλβανία  στις σχέσεις της  με την Ελλάδα , είναι η αποστολή λαθρομεταναστών με άμεσο σκοπό την ανόρθωση της διαλυμένης οικονομίας της και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία “αλβανικής μειονότητος στην Ελλάδα”. Δεν συνετίσθηκε δηλαδή η Ελλάδα από το τρανό παράδειγμα της ελληνικής εν Τουρκία μειονότητος  του παρελθόντος και της εν Ελλάδι μουσουλμανικής μειονότητος του παρόντος !...
{Δηλαδή, καλύτερο σύμμαχο από την Ελλάδα για την άσκηση της εξωτερικής τους πολιτικής , ούτε στα πιό τολμηρά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν οι διπλωματίες της Τουρκίας και της Αλβανίας ! Επίσης η Αλβανία  καιροφυλακτεί να χτυπήσει την Ελλάδα εκ των νώτων στην πρώτη ευκαιρία , γι’αυτό πρέπει να έχουμε έτοιμο σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης αυτής της απειλής , από την όμορη αλλά και  εχθρική  αυτή  χώρα .

Προς το παρόν οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις δεν συνιστούν από μόνες τους απειλή για την Ελλάδα . Σε γενίκευση όμως βαλκανικού πολέμου, από τον οποίον η Τουρκία δεν θα είναι αμέτοχος , ή ακόμα και ελληνοτουρκικής σύρραξης , υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της πισώπλατης μαχαιριάς από τη διεκδικούσα ελληνικά εδάφη Αλβανία . Το ανεξέλεγκτο τεράστιο κύμα  προσφύγων, όπου εκ συστήματος εγκαθίστανται μονίμως στην Ελλάδα  σε ορισμένες δε περιοχές , δημιουργούν και τοπικές πλειοψηφίες είναι λίαν ανησυχητικό, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις  βουτηγμένες στα σκάνδαλα ,από το 1981 μέχρι σήμερα , δεν  ενδιαφέρονται για το οξύτατο αυτό πρόβλημα , αλλά πως θα πλουτίσουν  από την  πολιτική. Οσο για τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση , αυτή ενδιαφέρεται για το πώς θα ξαναπάρει την κουτάλα , καθώς και πώς θα πραγματοποιηθεί το σχέδιο των Αμερικανών να καταξιώσουν τον κ. Γ. Παπανδρέου που σίγουρα δεν θα πεί όχι στα μελλοντικά τους σχέδια για την περιοχή. Το πρόβλημα των Αλβανών λαθρομεταναστών στην Ελλάδα δυστυχώς  δεν μπορεί να  αντιμετωπιστεί εύκολα , διότι τα σύνορα με  την Αλβανία είναι ξέφραγο αμπέλι . Αν ναρκοθετηθετήσουμε την περιοχή θα μας αποκαλούν δολοφόνους των... ανυπεράσπισων αλλά πάνοπλων Αλβανών που μεταναστεύουν παρανόμως στην Ελλάδα και δη με βαρύ οπλισμό ! Ενα άλλο ανησυχητικό στοιχείο είναι ο αλβανικός υπερεθνικισμός που καθοδηγείται από τον αλυτρωτισμό. Ενθυμούμαι  κάποιες παλαιότερες  δηλώσεις  τους ότι η  Αλβανική σημαία θα υψωθεί  μέχρι  και τη Θήβα . Η έκταση αυτού του στοιχείου φάνηκε καθαρά τόσο στην κρίση του Κοσόβου με τη Σερβία όσο  και  με τα Σκόπια . Αν δε, προστεθούν στο Κόσοβο και οι αλβανικοί πληθυσμοί της δυτικής πλευράς των Σκοπίων, τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα μια αναδυόμενη  εν δυνάμει  πολύ μεγάλη  απειλή. Κι’αυτό διότι η Αμερική βοηθάει στο έπακρο τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας , παρά τη δημιουργία  μουσουλμανικών θυλάκων, που επιδίδονται  ανεξέλεγκτα στο εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και βοηθούν τους τρομοκράτες , με το αζημίωτο φυσικά . Ολα αυτά που γνωρίζουν οι ΗΠΑ και τα επιτρέπουν, αν μή τι άλλο μας βάζουν σε σοβαρές σκέψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα στα  Βαλκάνια , με πιθανή νέα χάραξη των συνόρων των κρατών τους . Επίσης η  Τουρκία καθοδηγεί  την  πολιτική  της Αλβανίας ενάντια  στα ελληνικά συμφέροντα !...
 
Για το μίσος των Αλβανών έναντι των Ελλήνων παραθέτω κατωτέρω τη δημοσίευση του κ. Σταύρου Τζήμα στον Ελληνικό Τύπο με τίτλο: “Ο Αλβανικός Ανθελληνισμός”. Αυτή η δημοσίευση εξόργισε τον παριστάνοντα τον ακαδημαϊκό, υπερασπιστή των αλβανικών συμφερόντων υπογράφοντα με το ψευδώνυμο  “ροδανθός” , που άρχισε να ψευδολογεί και να  λασπολογεί  σε  βάρος μου. Ομως τα γραπτά του είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, όπως το σχόλιό του της {23-3-2009/21,14}  Θέμα εφημ. “Παγιώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ  έναντι της Ν.Δ.” που αναφέρει ότι : “Αν η  Ελλάδα τολμήσει να απελάσει μαζικώς  Αλβανούς , θα οδηγηθεί σε πόλεμο και σε οικονομική καταστροφή” !...   
 
Πάμε  στη  δημοσίευση  του κ. Σταύρου  Τζήμα  τώρα :

“Ενα έγκλημα κοινού ποινικού δικαίου που διαπράχθηκε στη Χειμάρα της Αλβανίας και το κύμα συμαράστασης στο δολοφόνο που ξέσπασε, δείχνει ότι στη γειτονική μας χώρα επωάζεται ο ακραίος ανθελληνισμός . Δράστης ένας εικοσιτετράχρονος Αλβανός και θύμα ο ελληνικής καταγωγής εργοδότης του. Τα κίνητρα ήταν οικονομικά και η αστυνομία συνέλαβε το νεαρό, αποκαλύπτοντας φρικιαστικές λεπτομέρειες  γύρω από τη δολο-φονία . Αν όμως η αποτρόπαια πράξη, αυτή καθαυτή, προκαλεί  απέχθεια , τα όσα ακολούθησαν σοκάρουν. Μέσα από τα blogs στο διαδίκτυο επιχειρείται ηρωποίηση του νεαρού διότι σκότωσε έναν Εληνα ! Τα ιστολόγια μεγάλων εφημερίδων στα οποία παρεμβαίνουνγια να καταθέσουν τις απόψεις τους καθημερινά εκατοντάδες αναγνώστες , αλλά και προσωπικά ηλεκτρονικά σημειωματάρια , πλημμυρίζουν μίσος. “Ολοι μας πρέπει να σκοτώσουμε έναν Ελληνα”, γράφει ένας εξ αυτών. Ενας άλλος απευθυνόμενος στο δράστη λέει ότι : “αν σκότωνες τον Ελληνα δήμαρχο της Χειμάρας θα ήσουν ο νέος “Γκεόργκ Κάστριοτ” και κάποιος  τρίτος δηλώνει  πως “καλός Ελληνας είναι ο ψόφιος Ελληνας”. Το θύμα είχε βεβαρυμένο βιογραφικό : Ετρεχε στις φλέβες του ελληνικό αίμα και άρα ήταν κάκιστος εργοδότης .  Αλλωστε οι περισσότεροι Αλβανοί θεωρούν συλλήβδην τους εργοδότες τους στην Ελλάδα  -δυνάστες και ρατσιστές - άρα ήταν κάκιστος εργοδότης-  ήταν δε και συγγενής του ομογενούς  δημάρχου της Χειμάρας, τον   οποίο κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις  και ενέργειες τον έχουν φέρει στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού. Επομένως : «ορθώς έπραξε» ο εικοσιτετράχρονος, ο οποίος όχι μόνο δεν πρέπει να τιμωρηθεί για την αποτρόπαια πράξη του, αλλά το σωστό και εθνικά πρέπον θα ήταν να αναρτηθεί η φωτογραφία του πλάϊ σ’εκείνη του Σκεντέρμπεη .
 
Υπερβολές και μεμονωμένες αντιδράσεις κάποιων φανατικών ; Οχι ,δυστυχώς παρόμοιες εκδηλώσεις είχαμε και άλλες στο παρελθόν, με χαρακτηριστική εκείνη της απαγωγής του λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο εκτελεσθείς, μαζί μ’έναν Ελληνα όμηρό του, από την αλβανική αστυνομία, έξω από το Ελβασάν  Φλαμούρ Πίσλι έγινε και λαϊκό τραγούδι, ως ο Αλβανός που συγκρούστηκε με τους Ελληνες ρατσιστές και ας επρόκειτο για την ενέργεια ενός μισότρελου ανθρώπου”.   {Σταύρος Τζήμας}.  
 
Δηλαδή  με  βάση  όλα  τα ανωτέρω  καταλήγουμε στη γνωμοδότηση του «Σπινόζα» που  είναι  η  εξής  :  “Ενα  κράτος  κινδυνεύει  περισσότερο  από  τους  πολίτες  του  παρά από  τους  εχθρούς του”.
 
Κι’ αυτό  διότι : Οταν το  ΠΑΣΟΚ  έκανε  άρση  του εμπολέμου  με την Αλβανία, ο τότε  ΥΠΕΞ  και νυν Πρόεδρος της Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Κάρολος  Παπούλιας,  στα εγκαινια  του  ανοίγματος  του  φυλακίου της Κακαβιάς, δήλωσε  τα  εξής : «Ας γίνει το  φυλάκιο  αυτό το  ποτάμι που  θα  ενώσει την Ελλαδα με  την  Αλβανία». Εν  συνεχεία η  τότε αλβανική  κυβέρνηση άνοιξε τους  οχετούς της {φυλακές , ψυχιατρεία κ.λ.π} και  όπως παλαιότερα  ο  Φιντέλ Κάστρο  έστειλε  τους περιβόητους «Μαριελίτος» στο Μαιάμι,  έστειλε όλους  τους  εγκληματίες, ανώμαλους, ψυχοπαθείς κ.λ.π. άνθη του κακού πάνοπλους  στην Ελλάδα και  ούτω καθάρισε  τους  βόθρους των ψυχοανώμαλων εγκληματιών της Αλβανίας. Ολοι αυτοί βοήθησαν και  βοηθούν τη  διαλυμένη  οικονομία της  Αλβανίας , αφού τα  προιόντα  των  εγκληματικών τους πράξεων τα στέλνουν  στην  Αλβανία. Σε  περίπτωση δε εμπόλεμης  σύρραξης της  Ελλάδας ,  αυτή θα δεχθεί και  εκ  των  έσω επίθεση από αυτούς. Η  δε προδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , ακολουθώντας  τις  εντολές του club Bilderberg, μέλη του  οποίου είναι και οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου  και Α. Σαμαράς καθώς  και πλείστοι τέως  και νυν υπουργοί των κυβερνήσεων της  Ν.Δ.  και του  ΠΑΣΟΚ τους αφήνει  ασύδοτους να φονεύουν,  να  ληστεύουν, να  βιάζουν κ.λ.π. τους Ελληνες.

Ολα αυτά είναι  χαρακτηριστικά του βαρβαρικού αυτού λαού που  ως «Τουκαλβανοί ελέω  «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» και ως «Τσάμηδες ελέω Μουσολίνι  και Χίτλερ» προέβησαν  σε  γενοκτονία στη Θεσπρωτία για να αλλοιώσουν  την  εθνολογική σύνθεση  του  πληθυσμού  της  κ.λ.π. εγληματικές ενέργειες σε βάρος  των Ελλήνων.   Κλείνω  εδώ με  την κατωτέρω αναφώνηση :  Ελληνες , Ελληνες..... Που είναι οι Ελληνες ;
 
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς  και  Χριστού αγάπη σε όλους τους  πατριώτες  Ελληνες .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου