Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ


Του Νίκου Χιδίρογλου
Το ΠΑΣΟΚ «δεν δικαιούται δια να ομιλεί», καθώς η οικονομική πολιτική που άσκησε από το 1981 και μετά, οδήγησε στη συσσώρευση ελλειμμάτων και στο σημερινό αδιέξοδο.
Κι όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται την «κοντή» μνήμη των πολιτών και ζητάει και τα ρέστα. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η σύσταση εξεταστικών επιτροπών, θα τους βγάλει από την επικοινωνιακή στενωπό και θα αντισταθμίσει τις εκλογικές απώλειες. Πλανώνται πλάνη οικτρά…
Η οικονομία, σαφώς και είναι η προτεραιότητα. Εκεί, που φτάσαμε, απειλούνται πολλά. Όμως, η παρελθοντολογία και η απόπειρα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ να χρεωθούν οι ευθύνες στη ΝΔ, αναδεικνύει τα φοβερά αδιέξοδα της πολιτικής του.
Μιας πολιτικής ανακόλουθης, μιας πολιτικής που βασίστηκε στην ικανοποίηση των χαμηλών ενστίκτων του μέσου Έλληνα, χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή προοπτική. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε μακροπρόθεσμα στα σημερινά αδιέξοδα.
Την ίδια ώρα και με απύθμενη υποκρισία, οι «πράσινοι» κατηγορούν τη… ΝΔ! Μάλιστα, όταν αυτή δια μέσου του Κώστα Καραμανλή, μιλούσε για κρίση, το ΠΑΣΟΚ φώναζε ότι ψάχνει για άλλοθι για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων. Ακολούθησε το προεκλογικό πυροτέχνημα, «λεφτά υπάρχουν».
Κοιτάξτε όμως ποιοι μιλούν! Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τον τόπο για πολλά χρόνια, περισσότερα απ’ ό,τι η ΝΔ. Υπενθυμίζω: 1981-89, μετείχε μετά στην Οικουμενική, 1993-2004 (11 συναπτά χρόνια) και μετά, 2009-σήμερα. Αλήθεια, πόσο παρέλαβε το εξωτερικό χρέος το ΠΑΣΟΚ το 1981; Πού το έφτασε το 1989; Ποιος φώναζε από τα μικρόφωνα «Τσοβόλα δώστα όλα»; Η ΝΔ; Αλήθεια, πόσο χρέος παρέλαβε το 1993 το ΠΑΣΟΚ και πού το έφτασε το 2004; Ποιος δανειζόταν για να ικανοποιεί «καταναλωτικές» ανάγκες; Ποιος έμαθε τον Έλληνα να ζει με δανεικά; Ποιος δημαγωγούσε ασύστολα επί χρόνια; Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα. Όμως, όλα δείχνουν ότι η μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, χάθηκε τη δεκαετία του ’80. Ελέω ΠΑΣΟΚ.
Αλήθεια, τι συνέβη με το ΝΑΤ από το 1981 και μετά; Ποιος το «ρήμαξε»; Ποιος «φόρτωσε» τον Έλληνα φορολογούμενο με εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις εθνικής αντίστασης, ακόμα και για πρόσωπα που την περίοδο του πολέμου ήταν ή αγέννητα ή σε παιδική ηλικία; Τι έγινε με τους συνεταιρισμούς τη δεκαετία του ’80; Πότε φορτώθηκαν τα ταμεία με δεκάδες χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού; Πότε έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις με κομματικά και αναξιοκρατικά κριτήρια και το Δημόσιο κατακλύστηκε με αντιπαραγωγικά στοιχεία; Ποια κυβέρνηση κατέστησε τις ΔΕΚΟ εκτροφεία σκανδάλων; Πότε έγιναν τα παραπάνω; Μήπως ήταν την περίοδο 1981-89, επί των ημερών του Ανδρέα Παπανδρέου;
Για πάμε λίγο και στον Κώστα Σημίτη: Ποιος, λίγο πριν τις εκλογές του 2000, «φόρτωσε» το Δημόσιο σε λίγες μόλις εβδομάδες, με 110.000 stage; Ποιος «έπαιξε» τα χρήματα των ταμείων στο Χρηματιστήριο, για να κρατήσει ψηλά τους δείκτες και να συντηρήσει μια ψευδεπίγραφη εικόνα ευμάρειας; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη; «Εκσυγχρονισμός», με τα διαπλεκόμενα να κάνουν «πάρτι» και τη Siemens να αλωνίζει. Όργιο παρανομιών και ασυδοσίας. Η παραδοχή του Θόδωρου Τσουκάτου για το ένα εκατομμύριο μάρκα, δεν «άγγιξε» κανέναν στο ΠΑΣΟΚ. Για να μην πιάσουμε και τα υπόλοιπα, όπως τις παράνομες «ελληνοποιήσεις», που όμως τους εδραίωσαν στην εξουσία.
Για να μη θυμηθούμε ποιος καθιέρωσε την ενοικίαση εργαζομένων και ευαγγελιζόταν (βλέπε Λαύριο) την ανασφάλιστη εργασία… Για να μη θυμηθούμε ποιος ευθύνεται για την πιο βίαια ανακατανομή εισοδήματος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, μέσω του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. Έρχονται σήμερα ως τιμητές και μιλούν για… «καμένη γη»! Ωσάν να μην κυβέρνησαν ποτέ, ωσάν να ήταν αμέτοχοι στις εξελίξεις, ωσάν, ωσάν, ωσάν… Γνωρίζουν ότι ο μέσος πολίτης έχει κοντή μνήμη κι ας έχασε οικονομίες μιας ζωής στο Χρηματιστήριο. Γνωρίζουν ότι τον πολίτη τον έμαθαν να σκέφτεται με βραχύ ορίζοντα και το εκμεταλλεύονται.
Όμως, τα περιθώρια στενεύουν. Η κοροϊδία αναδεικνύεται. Το ΠΑΣΟΚ της αναξιοπιστίας, τη μία ζητά συναίνεση και την άλλη επιτίθεται στη ΝΔ, καταλογίζοντάς της την ευθύνη για το σημερινό χάλι. Ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα, δεν αρνήθηκε τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας, κάτι που το ΠΑΣΟΚ είχε οπορτουνιστικά αρνηθεί (προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη), πολύ πρόσφατα μάλιστα, στον Κώστα Καραμανλή. Φυσικά, έτσι δεν θα πάνε πουθενά οι της κυβέρνησης…
Και να φανταστεί κανείς, ότι το ΠΑΜΕ ακόμα δεν άρχισε να «χορεύει»! Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λόγος. Άλλωστε, παίρνει όλα αυτά που θέλει και τα μισά στελέχη του «φλερτάρουν» ανοικτά με το ΠΑΣΟΚ. Η Κουμουνδούρου, αποτελεί πλέον παράρτημα του ΠΑΣΟΚ.
Κλείνοντας, ας αναφερθούμε και στα παράδοξα της υπόθεσης «οικονομική πολιτική» του ΠΑΣΟΚ. Λεφτά δεν υπάρχουν, μας λέει τώρα σε αντίθεση με ό,τι μας είχε πει προεκλογικά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Υπάρχουν όμως για επιδόματα αλληλεγγύης σε… αλλοδαπούς (!), υπάρχουν για τις αναρίθμητες ΜΚΟ των πρώην αριστεριστών που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα… Υπάρχουν και για τους κοσμοπολίτες (ως επί το πλείστον Αμερικανούς) κερδοσκόπους, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους.
Για δεύτερη φορά, το ΠΑΣΟΚ τους επιτρέπει να λεηλατήσουν το υστέρημα του ελληνικού λαού. Για αυτό και θα προσπαθήσουν εν ευθέτω χρόνω, να του βρουν πολιτικές λύσεις. Ήδη, οι Έλληνες ψηφοφόροι που χάνονται, θα αντικατασταθούν από αλλοδαπούς… Πολλούς αλλοδαπούς, το νέο στρατό κατοχής της απάνθρωπης και ολοκληρωτικής Νέας Τάξης.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου