Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ DEB

Γράφει ο Ανδρέας Καψαμπέλης 
 Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά μιλούσε (με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες) περί «σημαντικής ημέρας για την Ορθοδοξία και λαμπρής γιορτής για τον ελληνικό λαό», η Θράκη έβραζε –σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας- από τις πληροφορίες για περίεργα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με κύκλους της μειονότητας που συνδέονται με το τουρκόφιλο κόμμα DEB!

Οι πληροφορίες αυτές έχουν φτάσει και στην Αθήνα, προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς για το τι «παίζεται» στην περιοχή, σε μία περίοδο πολύ ευαίσθητη για τα εθνικά ζητήματά μας.
Οι διαστάσεις του θέματος θα περιορίζονταν σε τοπικό επίπεδο αν δεν υπήρχε το προηγούμενο των ευρωεκλογών, όταν με εντολή της Κουμουνδούρου αντικαταστάθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο η Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, επειδή με τις πατριωτικές απόψεις της ενοχλούσε, μεταξύ άλλων, και το τουρκικό προξενείο. Επίσης, την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει, για ανάλογους λόγους, την υποστήριξή του από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, που διεκδίκησε την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τελικά την κέρδισε ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Σε αυτές τις εκλογές σχεδιάζεται κατ’ αρχάς ανατροπή της πάγιας τακτικής όλων των κομμάτων να συμπεριλάβουν το πολύ έναν μουσουλμάνο υποψήφιο στους νομούς με ισχυρό μειονοτικό στοιχείο.

Έτσι, στην Ροδόπη, εκτός από τον νυν βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ, προωθείται η συμμετοχή ακόμη ενός, του πρώην βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, για τον οποίο στο παρασκήνιο λέγεται ότι δεν μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο τον περασμένο Μάιο επειδή συμμετείχε σε εκείνες τις εκλογές το εθνικιστικό μειονοτικό DEB, γνωστό και ως Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας.

Η Ροδόπη είναι τριεδρική και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, θεωρείται πολύ πιθανό να έχει τις δύο έδρες, ανάλογα με το ποσοστό που θα κερδίσει.

Έχει ενδιαφέρον, μάλιστα, το γεγονός ότι ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, συνιδρυτής του DEB, αρνήθηκε να είναι εκ νέου υποψήφιος προκειμένου να κατευθύνει, όπως εκτιμάται, τις ψήφους προς την πλευρά που επιθυμεί το τουρκόφιλο κόμμα. Στις ευρωεκλογές το DEB ξεπέρασε στο νομό Ροδόπης το 42% και στο νομό Ξάνθης το 22%, κάτι που δείχνει πόσο εύθραυστες
είναι οι ισορροπίες στη Θράκη.

Αποκλεισμός
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι την ίδια ώρα επιχειρείται ο αποκλεισμός από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που διακρίνονται για τις πατριωτικές απόψεις τους σχετικά με τα εθνικά θέματα και τους οποίους οι εσωκομματικοί πολέμιοί τους επιχειρούν να εξουδετερώσουν, χαρακτηρίζοντάς τους «εθνικιστές».

Πέραν του κομματικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα ανησυχίας είναι διάχυτο και στην ευρύτερη κοινωνία της Ροδόπης κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Πολλές είναι και οι απορίες που διατυπώνονται για το αν έχουν γίνει συμφωνίες, σε ποιο επίπεδο –τοπικό ή κεντρικό- και ποιες παρενέργειες μπορεί να εκδηλωθούν. 
Όπως λέγεται ενδεικτικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, δεν αποκλείεται η πλειοψηφία του στη Βουλή να εξαρτάται από τρεις μουσουλμάνους βουλευτές που θα επηρεάζονται από άλλα κέντρα.
Για ορισμένους ο εφιάλτης γίνεται μεγαλύτερος στη σκέψη ότι στη γειτονική Βουλγαρία το αντίστοιχο τουρκόφιλο κόμμα έφτασε να γίνει ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης!

Προπαγάνδα εν όψει εκλογών σε μουσουλμάνους
Σκληρή προεκλογική προπαγάνδα, με έντονο θρησκευτικό χρώμα, ασκούν οι «πράκτορες» της Τουρκίας στη Θράκη, εν όψει των επερχόμενων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Βασικός σκοπός είναι φυσικά η εκλογή των δικών τους εκλεκτών υποψηφίων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ η τακτική που ακολουθείται είναι η «βροχή» συσκέψεων και ομιλιών σε χωριά με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, όπως και τα… δωράκια.

Στις 3 Ιανουαρίου ήταν η επέτειος εορτασμού της γέννησης του Μωάμεθ, το «Μεβλί Καντιλί» όπως ονομάζεται. Με αφορμή, λοιπόν, τη μουσουλμανική γιορτή, ο τούρκος πρόξενος Αλί Ριζά Ακιντζί και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραϊμ Σερίφ πραγματοποίησαν μπαράζ επισκέψεων σε πολλά χωριά της περιοχής και ομιλίες με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, ενώ μοιράστηκαν ακόμη και δωράκια σε παιδιά(!) στα τζαμιά που επισκέφθηκαν οι δύο άντρες.

Όπως αναφέρει πηγή μας, παρότι από πέρυσι τον Μάιο έτρεψε σχέδιο ενδυνάμωσης του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, του γνωστού DEB, ώστε να είναι υποψήφιο στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολιτικές εξελίξεις και το βραχύ διάστημα προετοιμασίας πάγωσαν προς το παρόν τις βλέψεις των ανθελληνικών μηχανισμών.

Πλέον, οι Τούρκοι «πράκτορες» ασκούν προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που θα είναι υποψήφιοι με τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να έχουν φωνή και δύναμη στη Βουλή, έχοντας βρει γόνιμο έδαφος κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Ποτάμι και στο ΠΑΣΟΚ.

Α. Μάτιος


Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

http://ethnikonthematon.blogspot.gr/2015/01/deb.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου