Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΘΡΑΚΗ : ΘΑ ''ΞΥΠΝΗΣΕΙ'' Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ - ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ;

Του Χρήστου Καπούτση

Μήνυμα με αποδέκτη όχι κάποιο πολιτικό κόμμα, αλλά προς όλα τα κόμματα, μήνυμα πανεθνικό και εγερτήριο, περιείχε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (τουρκιστί DEB) ήρθε πρώτο με 44,18% στον νομό Ροδόπης (όπου η ΝΔ έλαβε 17,16%), πρώτο με 23,27% στον νομό Ξάνθης (όπου η ΝΔ έλαβε 18,75%) , ενώ συγκέντρωσε ένα ποσοστό ψήφων 12,49% επί του συνόλου των ψήφων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (όπου η Ν.Δ. έλαβε 24,28% , ο ΣΥΡΙΖΑ 16,87%). Στο σύνολο της επικράτειας το DEB, έλαβε 0,79%, δηλαδή έχει σχεδόν μηδενική απήχηση.


Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «γέννησε» ένα κόμμα – τέρας στην Ελληνική Επικράτεια, που αυτοπροσδιορίζεται ως Τουρκικό. Ελέγχεται πλήρως από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και συνιστά το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στη δημιουργία και προώθηση του ιδεολογήματος του αλυτρωτικού τουρκισμού.

Η ανάδειξη του DEB σε πρώτο κόμμα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στις ευρωεκλογές, καταδεικνύει την τραγική αποτυχία ολόκληρου του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που για δεκαετίες υιοθέτησε μια βλακώδη και ανερμάτιστη πολιτική προς την μουσουλμανική μειονότητα, με τραγικά αποτελέσματα.

Η Ελληνική πολιτεία, απέτυχε να εντάξει πλήρως τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης στην ελληνική κοινωνία ως ισότιμα μέλη. Απέτυχε παταγωδώς να αποτρέψει την απορρόφηση των Πομάκων και Ρομά Μουσουλμάνων από τους τουρκογενείς. Απέτυχε να αναδείξει την πομακική και την αθιγγανική ταυτότητα και γλώσσα, που θα τους διαφοροποιούσε από τους τουρκικής καταγωγής. Και ακόμη απέτυχε οικτρά, να ακυρώσει την επιχείρηση ελέγχου του συνόλου των Μουσουλμάνων από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε το DEB αποτελεί επιπλέον κόλαφο για τους καιροσκόπους Έλληνες κομματάρχες της Θράκης, που «παζαρεύουν» την εκλογή τους με τους ψευδομουφτήδες της «τουρκικής μειονότητας», ενώ παρίστανται σε εορτασμούς Κεμαλικών επιτυχιών σε βάρος των Ελλήνων, ακόμη και σε ανθελληνικές εκδηλώσεις μίσους, που οργανώνουν στη Θράκη οι «Γκρίζοι Λύκοι», προκειμένου να εξασφαλίσουν τα «ψηφαλάκια» των μουσουλμάνων!


Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που αποτελεί τη συνέχεια του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ και έχει σήμερα πρόεδρο τον Μουσταφά Αλή Τσαούς, που δηλώνει Τούρκος, έχει ισχυρούς δεσμούς με τους τούρκους εθνικιστές τους «Γκρίζους Λύκους» και τους ψευδομουφτήδες. Το DEB, επιχειρεί να προβληθεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της «τουρκικής ταυτότητας» της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Είναι τουλάχιστον ακατανόητη η ανοχή των Ελληνικών Αρχών, στην προεκλογική δραστηριότητα πρακτόρων της ΜΙΤ, στελεχών των «Γκρίζων Λύκων» και υπαλλήλων του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Οι άνθρωποι αυτοί, κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι, μέρα-νύχτα σε όλα τα μουσουλμανικά χωριά, άλλοτε μοιράζοντας χρήματα, άλλοτε εκβιάζοντας για επιστροφή δανεικών ή και δανείων (από τη Ziraat Bank) και άλλοτε χρησιμοποιώντας την μάσκα της ανθρωπιάς και του καλού μουσουλμάνου που ήθελε να βοηθήσει τους συμπάσχοντες «τούρκους αδελφούς» στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν…

Στον αγώνα και οι ψευδομουφτήδες και οι ιμάμηδες, που είχαν μετατρέψει τα τζαμιά σε προεκλογικά κέντρα του DEB , όπου εκφωνούνταν πύρινοι λόγοι κατά της κακιάς Ελλάδας, ενώ δεν έλειψαν και οι έμμεσες απειλές για «τιμωρία από τον Αλλάχ αν δεν ψηφιστούν οι υποψήφιοι «αδελφοί τούρκοι μουσουλμάνοι» που μετείχαν στο ψηφοδέλτιο του DEB.
Ενδεικτικό της αξιοποίησης που θα έχει το εκλογικό αποτέλεσμα από την τουρκική προπαγάνδα, είναι, ο βασικός τίτλος της εφημερίδας «Τρακιανίν Σεσί» που κυκλοφορεί στη Θράκη, την επομένη των εκλογών, πριν καν ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα: « To κόμμα DEB σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα βγαίνει ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Η μειονότητα μας με ισχυρό τρόπο λέει προς την ελληνική κυβέρνηση …ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ. Με το καλό.»

Προφανώς, στόχος της Άγκυρας είναι να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι πολιτικά χειραγωγούμενη από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και συνεπώς, κάθε κόμμα ή τοπική αρχή στη Θράκη, οφείλει να συνδιαλέγεται με εκείνους, που μπορούν να κατευθύνουν την ψήφο των μουσουλμάνων.

Επισημαίνουμε ότι, η δημιουργία του DEB ως πολιτικού κόμματος και η συμμετοχή του στις εκλογές είναι νόμιμη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος θεώρησαν ότι το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα πληροί στο ακέραιο τις προβλεπόμενες Συνταγματικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων. Ίσως να διέλαθαν της προσοχής των εντίμων δικαστικών λειτουργών, οι διακηρύξεις των εκπροσώπων του DEB, με τις οποίες βάλλουν ευθέως κατά της Ελληνικότητας της Θράκης, έχοντας μάλιστα και σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» . Και το κυριότερο το DEB, δεν αναγνωρίζει επισήμως, τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπου ρητά αναφέρεται, ότι στη Θράκη αναγνωρίζεται μόνο θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα.

Μετά από όλα αυτά, πιθανόν να μην απέχει και πολύ της πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι , η Θράκη «πορεύεται» σε καθεστώς οιονεί συγκυριαρχίας με την Τουρκία…

Ωστόσο, απαιτείται ψυχραιμία από την Κεντρική Διοίκηση, τους πολίτες και τοπικούς φορείς.
Η συντεταγμένη Ελληνική πολιτεία και οι πάσης φύσεως «θερμοκέφαλοι» υπερπατριώτες, έστω αγνών προθέσεων, δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της Άγκυρας και να προκαλέσουν προβλήματα στους τουρκογενείς μουσουλμάνους. Η Τουρκία , πιθανότατα να στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης στη Θράκη, ώστε να εμφανιστεί και επίσημα ως "προστάτης" των "τούρκων" στην περιοχή. Το Κόσσοβο, η Κριμαία και η Κύπρος, είναι «ζωντανά» παραδείγματα προς αποφυγήν για τη Θράκη.

Το παιχνίδι "σκάκι" που παίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Θράκη, απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή στις κινήσεις και ακόμη περισσότερη υπομονή, τόσο από την πλευρά των "παικτών", όσο και από την πλευρά των "θεατών"...

Η Τουρκία ξεδιπλώνει τις αρετές της στη διπλωματία των επεμβάσεων σε γειτονικά κράτη που διανύουν περίοδο εσωτερικής πολιτικής αστάθειας. Η Ισλαμική Κυβέρνηση της Άγκυρας με συνέπεια εφαρμόζει τις αρχές της νεοοθωμανικής επεκτατικής πολιτικής.
Φυσικά, η Θράκη, δεν κινδυνεύει, από πιθανή στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας, όπως έγινε το 1974 στην Κύπρο. Ο λόγος είναι το ισχυρό και αδιαπέραστο αμυντικό σύστημα του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο. Όμως η Άγκυρα μπορεί, μέσω των μουσουλμάνων και του προξενείου της Κομοτηνής, να ασκήσει παρεμβατική πολιτική επιρροή στη Θράκη. Ο μεγάλος πλούτος, της Θράκης βρίσκεται στην γεωγραφική της θέση, η οποία αποτελεί ενεργειακό δρόμο, αφού όλοι οι αγωγοί ενέργειας πρόκειται να περάσουν από το έδαφός της.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αντιδράσει με σύνεση και διορατικότητα και να περάσει στην αντεπίθεση. Η Ελληνική Κυβέρνηση να αποφασίσει να εφαρμόσει άμεσα ένα αποτελεσματικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Θράκη, που θα φέρει ευημερία για όλους χριστιανούς και μουσουλμάνους . Είναι ο μόνος τρόπος να την θωρακίσει από τα κοινωνικά προβλήματα, που προκύπτουν από εθνο-μειονοτικούς διαχωρισμούς και κυρίως, να ακυρώσει τα αυτονομιστικά σχέδια της τουρκικής διπλωματίας, για την Ελληνική Θράκη.

Για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και ειδικά για την Κυβέρνηση, σχετικά με τη Θράκη, ισχύει το εξής: «Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους... Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!»


http://www.onalert.gr/stories/thraki-tha-xypnisei-i-athina-apo-to-komma-teras-pou-proekypse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου