Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣΜοιρασμένο μεταξύ δύο θαλασσίων οικοπέδων φαίνεται να βρίσκεται το κοίτασμα το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών εάν αποδειχτεί πως υπάρχει «θα συμβάλλει στην αλλαγή της μοίρας του ελληνισμού».
Όπως γίνεται εμφανές από τον συνημμένο χάρτη το κοίτασμα βρίσκεται μεταξύ των οικοπέδων 10 και 11. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος του συγκεκριμένου κοιτάσματος είναι τέτοιο (7.400 μέτρα) ώστε οι η προσπάθεια εξόρυξης να καταστεί πολύ δύσκολη, όχι φυσικά αδύνατη, αλλά κυρίως θα είναι χρονοβόρα, αφού μπορεί να κρατήσει μήνες, ίσως και χρόνο.
Κατά τα άλλα όπως αναφέρθηκε η ποσότητα που εκτιμήθηκε, υπενθυμίζεται πως όπως αποκαλύψαμε πριν λίγες ημέρες, αυτή κυμαίνεται από τα 1 έως 4 δισεκατομμύρια βαρέλια, είναι μετριοπαθής, αφού κάποιες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για την εκτίμηση δεν αντιστοιχούν παρά στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο. Και καλώς πράττουν.
Κατά συνέπεια δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε το τι θα μπορούσε να υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή, διότι εάν αυτό που πληροφορηθήκαμε τελικώς αποδειχτεί τότε τα ήδη εξαιρετικά δεδομένα θα έχουν αλλάξει προς το – πολύ – καλύτερο. Ας αρκεστούμε λοιπόν για την ώρα στο «μικρό καλάθι» και ας μην καλλιεργούμε υπέρμετρες προσδοκίες και ελπίδες, έστω κι αν υπάρχουν. Και οι Γερμανοί φαίνεται να «μαλάκωσαν» με την Κύπρο και ρίχνουν τους τόνους…

http://www.defence-point.gr/news/?p=68381


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου