Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Η επαγρύπνηση της ομάδας ασφαλείας ελληνικού στρατοπέδου στη Χίο απέτρεψε τα χειρότερα, αφού ο εισβολέας εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε άμεσα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το στρατόπεδο, αφήνοντας μάλιστα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες που ήδη διεξάγονται.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πρώτες πληροφορίες, το σοβαρό περιστατικό συνέβη στο 147 Τάγμα Εθνοφυλακής όταν τις πρώτες πρωινές ώρες άνδρας αγνώστων στοιχείων εισήλθε στην περίμετρο του στρατοπέδου. Για κακή του τύχη όμως, η μονάδα ασφαλείας επαγρυπνούσε και τον εντόπισε γρήγορα, με αποτέλεσμα να σημάνει γενική κινητοποίηση που εξελίχθηκε σε καταδίωξη του εισβολέα.

Το άγνωστο άτομο εγκατέλειψε τον χώρο του στρατοπέδου κατορθώνοντας να μη συλληφθεί, παρότι έγινε προσπάθεια από την ομάδα ασφαλείας αμέσως μετά τον εντοπισμό του να μην αντιληφθεί ότι είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.
Στη μονάδα που φιλοξενεί στοιχεία πυροβολικού μετέβησαν οι στρατιωτικές αρχές της νήσου και ενεπλάκησαν άμεσα σε ανακρίσεις και έρευνες. Κομβικό σημείο αποτελεί ένα ρολόι που φέρεται να εγκατέλειψε μέσα στον πανικό του ο εισβολέας, καθώς όταν συνειδητοποίησε ότι εντοπίστηκε και τράπηκε σε φυγή, κατά πάσα πιθανότητα σκόνταψε με αποτέλεσμα να πέσει και να αφήσει στο σημείο μέσα στον πανικό του το ρολόι του.
Όλες οι εκδοχές εξετάζονται. Θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιον εισβολέα με ενδιαφέρον να διαπιστώσει το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας στη μονάδα, για ευνόητους λόγους. Θα μπορούσε όμως να είναι είτε κάποιος απλός πολίτης, είτε «μειωμένου καταλογισμού» είτε με σκοπό να αποσπάσει κάτι που είχε εντοπίσει και τον ενδιέφερε.
Τις απαντήσεις θα τις δώσει η έρευνα που συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση, αναμένοντας αναλυτικότερη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) όλα δείχνουν ότι λειτούργησαν με τον τρόπο που έπρεπε, οπότε σε αυτή την περίπτωση άπαντες αξίζουν συγχαρητηρίων. Κι αυτό διότι θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν καταλαβαίνουν ούτε από την κρίση ούτε από απώλειες παντός είδους ως αποτέλεσμα αυτής, όταν έρχεται η ώρα να κάνουν το καθήκον τους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=62865Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου