Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

29 χρόνια πέρασαν από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το οποίο σύσσωμη η διεθνής κοινότητα απέρριψε και εξακολουθεί να απορρίπτει. Κανένας, μα κανένας, δεν θέλει να νομιμοποιεί τετελεσμένα εισβολών σε κυρίαρχα κράτη, αναγνωρισμένα από τη διεθνή κοινότητα, όπως είναι η Κύπρος. Κι αυτό, παρά τις συνεχείς βρετανικές μηχανορραφίες.
Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
«Είκοσι εννέα χρόνια συνεχιζόμενης προσβολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς έννομης τάξης συνιστά η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, που παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος και έχει οδηγήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε διεθνή απομόνωση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ρητά καταδικάσει την νομικά άκυρη αυτή ενέργεια και έχει καλέσει όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν, να μη διευκολύνουν ή με οποιοδήποτε τρόπο βοηθήσουν την αποσχιστική οντότητα που αυτοαποκαλείται 'Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου'. Μέχρι σήμερα, η Τουρκία, δυστυχώς, εξακολουθεί να περιφρονεί τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να επιδιώκει την διεθνή αναβάθμιση του παράνομου αποσχιστικού μορφώματος. Ματαίως, διότι η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσδιορίζουν την βάση και το περιεχόμενο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».
Για το θεαθήναι...
Φυσικά, η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, είναι για το θεαθήναι. Η ουσία είναι ότι το ελληνικό κράτος, δεν έκανε αυτά που έπρεπε 29 χρόνια τώρα. Οι δολοφονίες Ελλήνων αγωνιστών στην πράσινη γραμμή της ντροπής, πέρασαν χωρίς συνέπειες για τον Αττίλα. Οι εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη σε Αθήνα και Λευκωσία, κλείνουν τα μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, όπως είναι οι ελλιμενισμοί κρουαζιερόπλοιων στα κατεχόμενα ή η μετάβαση τουριστών από τη Λάρνακα απευθείας στα κατεχόμενα. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που φέρονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν την «παραμονή» εποίκων, υπό το πρόσχημα των «ανθρωπιστικών λόγων». Ακόμα και σήμερα, οι Ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι καλύπτουν μέσω των εισφορών τους «επιδόματα» του λεγόμενου «σύνοικου στοιχείου», που εκμεταλλεύεται την ενδοτική και ψηφοθηρική διάθεση των Κυπρίων πολιτικών. Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο Ελληνισμός της Κύπρου στο εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν, δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια.

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/cyprus/11844-29-----------.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου