Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 : Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ

Η κεντρική 30μελής αποστολή προσκύνησε στις 07:45 στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο  Σύνταγμα κρατώντας ψηλά το λάβαρο αλλά και με πανό τιμής στον Ζέρβα και στις ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ.
Η αποστολή στις 08:00 αναχώρησε να συμμετάσχει στην κεντρική πανελλαδική επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο στην 70η επέτειο της ανατινάξεως της γέφυρας.
 Η αποστολή στις 08:00 αναχώρησε να συμμετάσχει στην κεντρική πανελλαδική επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο στην 70η επέτειο της ανατινάξεως της γέφυρας.
Στο Γοργοπόταμο, η αποστολή αφίχθη στις 11:10 και συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα κυρίως με την πατριωτικά ζωντανή παρουσία των 30 μελών τα οποία κράτησαν ψηλά τις γαλανόλευκες με το σταυρό, με την κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γερογιάννης Δημήτριος ιδιαίτερα συγκινημένος και αίσθηση της υψηλής τιμής και ευθύνης, την ανάγνωση του Ψηφίσματος από το μέλος της ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ Ιωάννη Αθανασόπουλο αλλά και τις τρεις καταθέσεις στεφάνων:
  • Εκ μέρους του εναπομείναντα μαχητή των ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ και ήρωα του Γοργοποτάμου Στρατηγού Στέργιου Βούλγαρη εκ μέρους των δύο θυγατέρων του και του γαμπρού του Χρήστου Καπερώνη απόγονου του ΕΔΕΣΙΤΗ Καπερώνη από τις Πηγές Άρτης ο οποίος και κατέθεσε με τιμητικό κλιμάκιο της Νεολαίας Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ
  • Του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑ κυρίου Ανέστη Λώρα.
  • Της ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ από τριμελές κλιμάκιο των Βασίλη Ζαρκαδούλα που το κατέθεσε και των Γεώργιου Χόνδρου και Άκη Τσιάπη όλων τους ιδρυτικών στελεχών της νεολαίας.
Στην συνέχεια με το πέρας του επίσημου προγράμματος η αποστολή άνοιξε το πανό τιμής προς τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τις ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ στο χώρο του μνημείου αλλά και στη γέφυρα τιμώντας τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και δίνοντας δυναμική απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορίας.
Την ίδια ώρα στην Αθήνα , ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ -ΕΔΕΣ με το μέλος του Δ.Σ κύριο Αντώνη Διγαλάκη και η νεολαία Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. ΖΕΡΒΑΣ με τους κύριους Νίκο Χιδίρογλου και τον κύριο Παναγιώτη Καράμπελα τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Αντιστάσεως στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο Σύνταγμα.


Στο τέλος της αποστολής στο Γοργοπόταμο, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ ΝΑΠ. ΖΕΡΒΑΣ και ιδρυτής της ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ Δημήτριος Γερογιάννης με μέλη της ΑΕΦ ΖΕΡΒΑΣ και του Συνδέσμου μας, συναντήθηκε με την κόρη του Νεοζηλανδού σαμποτέρ Τομ Μπαρνς η οποία με αποστολή από την χώρα της θα διασχίσει τη διαδρομή των 300 χιλιομέτρων που έκανε η αποστολή τότε με τερματισμό στην Πρέβεζα που θα την υποδεχτεί το μέλος μας και εκδότης της Νέας ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ κύριος Αθανάσιος Τσόκας.
Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να κρατούμε το λάβαρο ψηλά και τιμημένο !

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ


http://zervasedes.blogspot.gr/2012/11/25-2012-70.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου