Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ



Σχεδόν ανατρίχιασε κάθε «Μακεδόνας» (ίσως και ο Κώστας Μακεδόνας… άσχετο, δεν πειράζει όμως, έτσι κι αλλιώς για γέλια είναι η είδηση) στην ΠΓΔΜ με τον… ώριμο έρωτα του Αχμέτ Νταβούτογλου με τους Σκοπιανούς. Μέλι και σιρόπι έσταζε το στόμα του μιλώντας γι’ αυτούς στη μακρινή Αμερική.
Κρίμα που δε ζει… ο Βουκεφάλας να τον καμαρώσει, αν και τον αντικαθιστά επάξια η πολιτική ηγεσία των γειτόνων που γεύονται το… νεοθωμανικό αίσθημα (κωδικοποιημένο και σε δίκαιο για όσους τον πιστέψουν), σε επίπεδο βερμπαλισμών και όρκων αιώνιας πίστης βέβαια, αργότερα θα περάσουμε στο ψητό…
Στη συνάντηση με τον Ιβανόφ, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ο Νταβούτογλου έδωσε ρέστα: «Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της ‘Μακεδονίας’, αλλά επίσης Μακεδόνας», είπε ο Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα. Ναι Αχμέτ, για πάντα μαζί να μείνετε, θα κάνετε προκοπή, καλούς… απογόνους!
Ο Ιβανόφ είδε και τον Αμπντουλάχ Γκιουλ, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για το πως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που θεωρήθηκε ευνοϊκή από τα Σκόπια, θα μπορούσε να μνημονεύεται στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, ως παρακαταθήκη για το μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι ο πολύπειρος Πέτρος Μολυβιάτης και οι συνεργάτες του θα έχουν το νου τους…
Επίσης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σλαβομακεδονική ομογενειακή οργάνωση, ο Νταβούτογλου βραβεύτηκε (κι εμείς βραβείο θα του δίναμε με τέτοια αφοσίωση…), με τον βραβευθέντα να δηλώνει ότι λαμβάνει το βραβείο εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων των Σκοπίων, ενώ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Σκοπιανών και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο. Επίσης, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος, όπως ανέφερε, των Σκοπιανών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων. Η γελοιότητα ολοκληρώθηκε με τον Νταβούτογλου να δηλώνει όχι απλά φίλος των «Μακεδόνων», αλλά «Μακεδόνας»!
Μετά από όλα αυτά αφήνουμε στην κρίση των απλών καθημερινών Ελλήνων πολιτών να εκτιμήσουν την πιθανότητα γεφύρωσης της απόστασης που χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία, τις προθέσεις των Τούρκων και φυσικά τη «στρατηγική» τύφλωση ορισμένων στην Ελλάδα που είναι έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν τα πάντα, στηριζόμενοι σε κάτι ομιχλώδεις αποκαλούμενες από τους φορείς τους ως ιδεολογίες, οι οποίες δεν περνούν ούτε καν… σύριζα στην πραγματικότητα και τη λογική.


http://www.defence-point.gr/news/?p=47404




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου