Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ «ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ» ΤΟΥ ΑΝΤΗ ΡΟΔΙΤΗ

  «Κουράγιο Πηνελόπη» του Άντη Ροδίτη.
Εκδόσεις «Αρμός», Αθήνα, 2013
.


Κεντρικό θέμα του βιβλίου «Κουράγιο Πηνελόπη» είναι η πρόταση και η δυνατότητα, τον Αύγουστο του 1964 να είχε επιτευχθεί εκείνη η λύση του Κυπριακού την οποία απαιτεί η λογική, η Ιστορία, η Δικαιοσύνη, η ίδια η Φύση: Η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Τότε δεν θα παρίστατο ποτέ η ανάγκη για τη στρατιωτική δικτατορία του ‘67, δεν θα αποχωρούσε ποτέ η ελληνική μεραρχία τον Δεκέμβρη του ιδίου χρόνου, δεν θα ακολουθούσε η μοιραία διχόνοια και ο διχασμός, που έφεραν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του ‘74, τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, όλη την ατελείωτη δοκιμασία του κυπριακού λαού. Ούτε η Τουρκία θα έπαιρνε τις (πολιτικές) διαστάσεις που έχει σήμερα, με τον πολύ Νταβούτογλου να ονειρεύεται νέες οθωμανικές «αυτοκρατορίες», ούτε, ίσως, η Ελλάδα θα έμπαινε σε τέτοια οικονομική κρίση και, ασφαλώς, με τις «δύο» ΑΟΖ ενωμένες, άλλη, πολύ νωρίτερα, θα ήταν και η εξέλιξη στο θέμα του φυσικού αερίου.
Το «Κουράγιο Πηνελόπη», αποδεικνύει πόσο εφικτή ήταν η Ένωση το 1964 χωρίς παραχωρήσεις στους Τούρκους, με προτροπή μάλιστα των Αμερικανών οι Τουρκοι «να τα μαζεύουν και να φεύγουν από την Κύπρο»! (έγγραφο “Department of State, Central Files, POL 27 CYP, 479 secret”, της 23ης Αυγούστου 1964, μεταφρασμένο στα ελληνικά στις σελίδες 348-351 με το πρωτότυπο αμερικανικό φωτογραφημένο στις σελίδες 506-510»).
Γιατί, λοιπόν, δεν τα μάζεψαν οι Τούρκοι και να φύγουν, όπως ήθελαν οι Αμερικανοί, αλλά αντίθετα, δέκα χρόνια αργότερα έβαλαν πόδι στην Κύπρο κι έθεσαν τις βάσεις για το τούρκεμα όλου του αγαπημένου μας νησιού; Και, το κυριότερο, γιατί μέχρι σήμερα δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια ο λαός κι αντίθετα, μέσω της καλλιέργειας του ψέματος νέμονται την εξουσία οι διαχειριστές του, παρεμποδίζοντας ακόμα και μια πιθανή λύση του κυπριακού προβλήματος;
Ο συγγραφέας του «Κουράγιο Πηνελόπη» εργάστηκε ακατάπαυστα τρία χρόνια για να εκθέσει την αλήθεια σε όσους έχουν τη δύναμη να την αντικρίσουν.



http://www.metopo.gr/article.php?id=5982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου