Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Η Ελλάς είναι μια ανώτερη Ιδέα, ένα σύστημα αρχών και αξιών. Δεν είναι μια απρόσωπη μάζα πολιτών ούτε είδος εμπορεύσιμο με τους κανόνες του υλισμού. Οι Έλληνες έχουμε ταυτότητα και ιδανικά που παραλάβαμε από τους προγόνους μας με τη σαφή εντολή να τα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας ακέραια και ατόφια. Είναι τα δομικά στοιχεία της Πίστεως και της Πατρίδος που γίνανε η δημιουργική βάση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής κοσμοθεωρίας. Μ’ αυτά τα στοιχεία το Ελληνικό Έθνος κραταίωσε κοσμοκρατορίες και εξανθρώπισε την οικουμένη.

Με την Πίστη στο Θεό και την Ελλάδα πορευτήκαμε και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Δεν πρόκειται να γίνουμε ούτε άπιστοι ούτε κοσμοπολίτες της αντίχριστης και ανθελληνικής παγκοσμιοποίησης. Ο Έλληνας πίστευε πάντοτε στην ύπαρξη του Θεού που έχτισε τον υλικό και άϋλο κόσμο με πρώτη δημιουργία τα έθνη. Και στην πυραμίδα των εθνών το ελληνικό έλαβε το χρίσμα να παραλάβει τον Ορθό Λόγο της δικαιοσύνης και της αξιοσύνης. Είναι η φυσική συνέχεια της ελληνικής φιλοσοφίας που θεμελίωσε την πολιτική σκέψη με τη λογική και το συναίσθημα. Δεν αλλάξαμε ποτέ και δεν θα συμβεί ουδεμία αλλοίωση του Ελληνισμού μας. Φιλοσοφία και Ορθοδοξία είναι το μεγάλο και ενιαίο Σώμα της Ελλάδος.

Η δύναμη, η νόηση και η πίστη είναι η φύση του Ελληνισμού, του Εθνικισμού και της Ορθοδοξίας. Η κοσμοθεωρία του ελληνικού εθνικισμού στηρίζεται στην δύναμη της θέλησης και της πίστης να ηγηθούμε στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο Ελληνισμός με γνώμονα την αλήθεια μετουσιώνει την ηγεμονική φυσιογνωμία του. Η δική μας Πίστη και η δική μας Φυλή δεν αρνούνται την αναγκαιότητα της υπάρξεως μιας προσωπικότητας δυνατής προκειμένου να πραγματοποιήσει βήματα προόδου η ανθρωπότητα. Το προβάδισμα του ισχυρού θωρακίζει τη δημιουργία της ακμής από τις δυνάμεις του σκότους και της παρακμής. Και η ακμή της ανθρωπότητας είναι το Ελληνικό Έθνος.

Από την άλλη πλευρά του λόφου, η Ορθοδοξία δεν αρνείται την ύπαρξη των εθνών και δεν προσπερνά το Ελληνικό Έθνος, γιατί ουδεμία προσωπικότητα επιθυμεί να υπερβεί την ίδια τη φύση της. Η Ελληνοορθοδοξία δεν είναι δόγμα αναρχικό και διεθνιστικό. Ο ίδιος ο Χριστός είπε προς τους μαθητές Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Στους δε Έλληνες που πήγαν να Τον γνωρίσουν και να Τον ακούσουν έδωσε το χρίσμα της διασποράς και διαφωτίσεως του Θείου Λόγου λέγοντάς τους ότι ήρθε η ώρα να δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου μέσα από την μέγιστη επενέργεια και διδαχή του ελληνικού λόγου και της ελληνικής φιλοσοφίας αφού η αλληλουχία και η συνύπαρξη υπήρξε ανέκαθεν δεδομένη.

Ουδείς τόλμησε ποτέ να μας ζητήσει την μετάλλαξή μας δίχως να πάρει την ελληνική απάντηση με τον πελέκι ανά χείρας. Το δόγμα υπέρ βωμών και εστιών και το όμοιό του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος έχει εμπεδωθεί δια πυρός και σιδήρου. Το θυσιαστικό πνεύμα του Έλληνα δεν τον εγκατέλειψε ποτέ αφού μέσα από αυτό και το ελληνικό αίμα έδιδε τη ζωή λεύτερης υπάρξεως στα παιδιά του όπως ακριβώς έπραξε ο Θεός και Οδηγός μας.

Η Ελλάς είναι ιερός τόπος Αγίων και Ηρώων. Είναι η Πατρίδα που έδωσε Τρανούς Προγόνους που λάβανε τον στέφανο του Εθνομάρτυρα. Και εμείς σήμερα καλούμαστε να γίνουμε οι αυθεντικοί ιχνηλάτες αυτών των προγόνων. Από τον Λεωνίδα και τον Μεγαλέξανδρο οδεύσαμε στον Παλαιολόγο. Και από τον Παλαιολόγο στον Αθανάσιο Διάκο, τον Παπαφλέσσα και τον Κολοκοτρώνη. Και από τον Παύλο Μελά και τον Μεταξά έως τον Παπαδόπουλο και ακόμη παραπέρα, ο Θεός όπως κι αν τον αποκαλούσαμε ήταν πάντα εδώ. Από το πρώτο χάραμα της χρυσοφόρου ελληνικής αυγής έως τις μέρες μας η Ελλάς έκαμε χιλιάδες βήματα μπροστά απλώνοντας χιλιάδες ελληνικούς βλαστούς και πραγματοποιώντας όμοια πολιτισμικά ανθοβολήματα με τη δύναμη της θέλησης και της πίστης που είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά.

Η Ελλάς πληγώθηκε από τη στιγμή που μπερδεύτηκαν μες στα πόδια της ηγετίσκοι παράταιροι και ξένοι προς την εθνική και θρησκευτική μας προσωπικότητα. Το Γένος μας οπισθοχώρησε όταν έπαψε να διδάσκει και να πολεμά. Η ζημιά ουσιαστικά έγινε όταν ατονήσαμε την αγάπη μας στις Ελληνικές Αξίες και όταν το έθνος μας έχασε τη λαλιά του δίνοντας δικαιώματα νόμων και αποφάσεων σε χέρια ανόμων και ανήθικων που έπεισαν το λαό να αποποιηθεί των κατακτήσεών του. Διότι όποιος εγκαταλείψει ταυτότητα και διάθεση κυριαρχίας θα καταληφθεί ο ίδιος και η πίστη του. Όταν αφήσει το Έθνος σε αλλοτινούς ανθρώπους βάρβαρους και χυδαίους θα χάσει Πατρίδα και Θεό.

Ο μακαριστός Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας προέτρεψε να κρατήσουμε γερά τα ζώπυρα της πίστεως που παραλάβαμε από τους γονείς μας και να μην αφήσουμε τη χώρα μας να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει. Και για να μείνουν όρθιες Ελλάδα και Ορθοδοξία μία είναι η οδός. Η αναγέννηση της Μεγάλης Ελλάδος που θα επιστρέψει στις ρίζες της και θα σκορπίσει και πάλι φως ελληνικής ηγεμονίας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου