Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ω ΤΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ!


 του Στέλιου Σταυρίδη


Στην Ελλάδα, η λογική είναι δέσμια της παραφροσύνης. Πόσοι άραγε έχουν κατανοήσει την επείγουσα ανάγκη να (δια)κυβερνηθεί η χώρα ; Ο λαός με την ετυμηγορία του δεν προέτρεψε τα κόμματα σε εθνική συνεννόηση, αλλά προτίμησε την ακυβερνησία, το χάος και τελικά, την οικονομική και εθνική καταστροφή.

Στις εκλογές, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με θυμό και διάθεση τιμωρίας όσων είχαν κάποια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης. Επέλεξαν δηλαδή να «αυτοκτονήσουν». Κατά την προεκλογική περίοδο, στρατιές ανεύθυνων υποψηφίων μικρών κομμάτων απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, βρήκαν βήμα και με καταιγιστικούς ρυθμούς αράδιαζαν ένα σωρό ανακρίβειες, ανοησίες και φαντασιώσεις. Στηριζόμενοι στα πλείστα όσα μυθεύματά τους, κατέληγαν σε εξωπραγματικές προτάσεις, που μόνο στην καταστροφή της χώρας συμβάλλουν.

Τελικά, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πείστηκε ότι όχι μόνο δεν χρωστάμε σε κανέναν, όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε τη σπατάλη και τη λεηλασία του Δημοσίου, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργήσουμε άχρηστους φορείς και οργανισμούς ή να απελευθερώσουμε επαγγέλματα, αλλά ότι τόσα χρόνια οι Ευρωπαίοι μας «έπιναν» το αίμα και επομένως, μας χρωστάνε πολλά. Και άρα, όσοι Έλληνες πολιτικοί υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση, είναι προδότες. Και όσοι πρότειναν να στείλουμε τους δανειστές μας στον αγύριστο, υπέροχοι πατριώτες.

Το τί εγκληματικές ανευθυνότητες ακούγονται ακόμα και σήμερα, είναι απερίγραπτο. Όταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε πού θα βρούμε χρήματα, εάν διώξουμε τους δανειστές μας και δεν γίνει η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απήντησε: «Τα λεφτά των τραπεζών χρησιμοποιούνται για να παίρνουν τα κέρδη τους οι μέτοχοι»… Άραγε ο κύριος αυτός γνωρίζει ότι οι μέτοχοι των Τραπεζών είναι ασφαλιστικά ταμεία και μικρομέτοχοι, που αγόρασαν τις μετοχές 30 και 40 ευρώ και τώρα η αξία τους είναι περίπου ένα ; Δεν άκουσε ότι οι τράπεζες το 2011 συσσώρευσαν – λόγω και του κουρέματος – ζημιές 26 δις ευρώ ; Για ποιά κέρδη ομιλεί ; Μήπως ο άνθρωπος βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ;

Είπε επίσης, ότι χρήματα υπάρχουν, αφού θα χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες για… ανάπτυξη ! Προφανώς έχει τόση άγνοια για την αγορά, ώστε δεν γνωρίζει ούτε το στοιχειώδες : ότι δηλαδή με τα χρήματα των καταθετών οι τράπεζες χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα – λόγω και της τεράστιας οικονομικής κρίσης – να μην υπάρχει καμμία απολύτως ρευστότητα. Όταν, όμως, αυτά λέγονται από ανθρώπους που θα κληθούν να κυβερνήσουν, τότε… αντίο Ελλάδα.

Κάποιοι νομίζοντας ότι ο πολιτικός χρόνος είναι άπειρος, παίζουν τα δικά τους καταστροφικά παιχνίδια. Η αγορά, όμως, που βλέπει τον «οικονομικό» χρόνο να εξαντλείται, βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση. Φτάσαμε πλέον στο και τέταρτο, και διαπιστώνουμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα δεν έχουν πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι «αντιμνημονιακοί», είναι κυριολεκτικά με τα μυαλά  πάνω από το κεφάλι. Οι άνθρωποι με ένα απίστευτο πολιτικό μάρκετινγκ, επενδύουν στο «μπάχαλο», που καταστρέφει τη χώρα και φέρνει – 90 χρόνια μετά το 1922 – μία ακόμη εθνική καταστροφή.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήθελε έξοδο της χώρας από την ΕΟΚ και ειδικό καθεστώς με τους τότε εταίρους μας. Σήμερα, ο κ. Τσίπρας – με άδεια ταμεία – θέλει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το ευρώ, αλλά δεν θέλει τη δανειακή σύμβαση. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να εξαπατήσει, αποκρύπτοντας επιμελώς ότι η δανειακή σύμβαση είναι προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Κάποιοι αφελείς νομίζουν ακόμα και τώρα, ότι οι Ευρωπαίοι – παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις τους – δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε από την ζώνη του ευρώ. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να μας συμβεί. Ζουν, δηλαδή, κυριολεκτικά στον δικό τους ουτοπικό πρώην παράδεισο και οσονούπω κόλαση.

Κανείς δεν σκέφτεται, πώς θα επανεκκινήσουν οι σε εγκατάλειψη ευρισκόμενοι οδικοί άξονες , πώς οι επιχειρήσεις θα πάρουν χρήματα που τους χρωστά το κράτος (άνω των 10 δις), πού θα βρεθούν χρήματα για την κάλυψη της καθημερινότητας μιας ολόκληρης χώρας, που παράγει μόνο το 17% των αναγκών της.

Στην πραγματική ζωή, διαπραγματεύεσαι και επαναδιαπραγματεύεσαι με θέσεις, σοβαρότητα, συνέπεια, χωρίς απειλές, λεονταρισμούς και ύβρεις. Εμείς, χωρίς να έχουμε κάνει το ελάχιστο απ’όσα επιβάλλονται, συνεχώς κοροϊδεύουμε, συνεχώς ανθιστάμεθα και συνεχώς φωνάζουμε και απειλούμε, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση.

Το Forbes γράφει χαρακτηριστικά : «Δώστε στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει : Κουμμουνισμό !»

Ελπίζουμε να μην έχει τόσο πολύ δηλητηριαστεί και αποπροσανατολιστεί η κοινωνία, ώστε να ζούμε τις τελευταίες μέρες της …Πομπηίας. Δεν είναι δυνατόν να επιλέξουμε να εκβραστούμε στην ακτή, όπως κάνουν κατά καιρούς κοπάδια φαλαινών, που έχασαν τον προσανατολισμό τους.

http://sstavridis.gr/?p=1945


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου