Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Του Νίκου Χιδίρογλου

Πριν από λίγες ημέρες, σας παρέθεσα ένα σενάριο με το πώς θα κινείτο ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ήρθαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη για τις καταθέσεις των ιδιωτών, για να επιβεβαιώσουν αυτά που γράψαμε.
 Δεν έχουν λοιπόν καλές προθέσεις αυτοί οι άνθρωποι. Μυρίστηκαν ψαχνό και όρμησαν. Επιζητούν να περάσουν στην πρώτη θέση για να αποσπάσουν το μπόνους των 50 εδρών. Και μετά, δημοκρατία τετέλεσθαι. Είναι μην πάρουν το πάνω χέρι.
Η κοινωνική μηχανική και οι διώξεις κατά των θεωρούμενων ως αντιπάλων, θα ξεκινήσουν αυτόματα. Το έχουν στο αίμα τους οι άνθρωποι, όπως και τη βία, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας τους. Καλά κρατεί ο σταλινισμός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος-ομπρέλα των αναρχικών, του κόμματος που είχε συνηθίσει απλά να γαυγίζει ανέξοδα και τώρα βρέθηκε ξαφνικά να διαχειρίζεται ένα ποσοστό που αγγίζει το 17% και να βρίσκεται μια ανάσα πίσω από την ΝΔ του παραπαίοντος Αντώνη Σαμαρά. Τη ΝΔ, που προσπαθεί να κάνει πρωθυπουργό τον αρχηγό του μικρότερου κοινοβουλευτικού κόμματος και ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με τη Ρεπούση...

Λογική σταλινική

Θυμάμαι τον Δημήτρη Στρατούλη να χειροκροτεί όταν κατέβαιναν τα ρολά καταστήματος, που διαδηλωτές απαίτησαν το κλείσιμό του (και εμμέσως, την απώλεια θέσεων εργασίας), τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα. Αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογική ολοκληρωτική, λογική βίαια και αδιέξοδη, που μόνο σε άσχημες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τον τόπο. Θυμάμαι τη συμπεριφορά των στελεχών του στα πανεπιστήμια, θυμάμαι την αρθρογραφία τους για τα «απαραίτητα επίπεδα βίας» τον Δεκέμβριο του 2008, θυμάμαι και πολλά άλλα, τα οποία έχουμε πολλές φορές απαριθμήσει από την «ΕΩ».
Ποιοι «δεν θυμούνται» τα παραπάνω; Μα όλοι αυτοί που συνασπίστηκαν, προκειμένου να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως οι πρώην «πράσινοι» αλλά και αρκετοί «γαλάζιοι», στους οποίους τα στελέχη του προαναφερόμενου κόμματος υπόσχονται επαναφορά των μισθών στα επίπεδα των προηγούμενων ετών (όπως υπόσχονται και... προσλήψεις στο Δημόσιο!) Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Μα, με έξοδό μας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Και με κοπή μπόλικου πληθωριστικού νομίσματος, που δεν θα έχει καμία αξία. Όλα αυτά, θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σε κοινωνικές ταραχές, σε εκτροπές και σε δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
Αν μάλιστα τα παραπάνω συνδυαστούν με την προώθηση φιλομεταναστευτικών πολιτικών (των λεγόμενων «θετικών διακρίσεων»), αλλά και γενικότερα μιας ελευθεριακής ατζέντας, η κοινωνία μας θα μετατραπεί πολύ σύντομα σε σκουπιδοτενεκέ και θα καταρρεύσει. Τα όσα ακολούθησαν τη σύλληψη δεκάδων ιερόδουλων στο κέντρο της Αθήνας, μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως προπομπός της κατάστασης η οποία θα δημιουργηθεί. Αν μιλήσουμε με θεολογικούς όρους, θα την αποκαλούσαμε Σόδομα και Γόμορρα.

Θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ οι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, θα αντικαταστήσει το παρηκμασμένο κόμμα-χολέρα, το ΠΑΣΟΚ, ως η πρώτη αριστερή πολιτική δύναμη στη χώρα. «Πλιατσικολογώντας» το ΠΑΣΟΚ και ψαρεύοντας στα θολά νερά της απαξίωσης, της διάβρωσης και της απελπισίας και επενδύοντας στην κοντή μνήμη των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων πολύ γρήγορα ξέχασαν τα όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2008, επιχειρεί να κατακτήσει την πρωτοκαθεδρία. Φυσικά, αυτό αν συμβεί, θα είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα.
Οι εθνομηδενιστικές  και ελευθεριακές απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η έλλειψη μέτρου που χαρακτηρίζει τις συνήθως μαξιμαλιστικές τοποθετήσεις του, δεν προμηνύουν τίποτα καλό. Το αντίθετο. Απλά, σκεφτείτε ποιες είναι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, για το Σκοπιανό, για τη Δυτική Θράκη και για την κοινωνική συγκρότηση και επίσης, δείτε ποιοι στελέχωσαν τα ψηφοδέλτιά του. Αν κάποιος αισθάνεται άνετα ψηφίζοντας Τατσόπουλους και άλλους επίδοξους αποδομητές της ιστορίας και της παράδοσής μας, τότε δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε μαζί του.
Ποια είναι όμως η λύση; Ποια πρέπει να είναι η στάση των εθνικοφρόνων, έναντι της θανάσιμης αριστεριστικής, αλλά και παρακμιακής απειλής για την πατρίδα, που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα, η λύση αυτή πρέπει να αναζητηθεί εκτός μνημονιακού πλαισίου. Όσοι συναίνεσαν σε πολιτικές που τραυμάτισαν την κοινωνία μας και υπονόμευσαν την εθνική μας κυριαρχία, καταρρακώνοντας παράλληλα την αξιοπρέπειά μας, όσοι έπαιξαν το παιχνίδι του συστήματος, πρέπει να αποκλειστούν από την όποια διεργασία στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.
Ο κόσμος άλλωστε μίλησε. Και αν είπε κάτι, αυτό είναι «μνημόνιο τέρμα». Όσον αφορά, δε, στη ΝΔ, αυτό που έγραψε διαδικτυακά ο Ευάγγελος Αντώναρος, λέει πολλά: «Η Συγγρού μετατρέπει το φιάσκο σε μη αναστρέψιμη πανωλεθρία». Το παραπάνω σχόλιο, αναδεικνύει και την κρίση που σοβεί στους κόλπους της ΝΔ.
Από την άλλη, η κατανοητή οργή δεν πρέπει να κυριαρχήσει της νηφαλιότητας. Ό,τι φαντάζει ή ακούγεται αντισυστημικό, ό,τι κραυγάζει, ό,τι φτιασιδώνεται ως πατριωτικό, δεν είναι απαραίτητα εθνωφελές. Αντίθετα, μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο για τον τόπο. Αυτά, οφείλουμε να τα σκεφτούμε, τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οδηγήσει τον τόπο σε νέα εκλογική αναμέτρηση καθώς έχει ανοίξει η όρεξή του και κυνηγά την πρώτη θέση στην κατάταξη, έχοντας συνάψει μια ανίερη συμμαχία με το αντιπαραγωγικό και παρασιτικό κατεστημένο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το οποίο επιθυμεί τη διαιώνιση των προνομίων του εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Η προέλαση του κρατικιστικού ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος έχει συμμαχήσει με το «πρόβλημα», λέγοντάς μας παράλληλα ότι συνιστά τη λύση του), αποτελεί οπισθοχώρηση για τον τόπο και τα συμφέροντά του. Το 25% το οποίο φέρεται να συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε να αποτελέσει καμπανάκι κινδύνου για τους εθνικόφρονες, καθώς προβάλλει ως θανάσιμος κίνδυνος για το έθνος.

http://www.elora.gr/portal/ellada/2156-2012-05-10-17-42-56


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου